Wij zijn 3 jaar getrouwd!

 In Uncategorized

Het is vandaag precies 3 jaar geleden dat wij samen met onze dierbaren in het heuvelachtige Toscane het JA (si lo voglio) woord gaven. Vandaag zijn wij drie jaar getrouwd! Drie prachtige jaren verder!

We kennen elkaar nu iets langer dan 5 jaar. Als je mij toen zou vragen of ik ook wilde trouwen, was het antwoord nee. Het hoefde voor mij niet zonodig. Tot ik Dennis tegenkwam en alles veranderde. Het eerste jaar van ons huwelijk stond in teken van de zwangerschap. We waren super benieuwd, onwetend en fantaseerde veel. Dennis was heel zorgzaam, maar werkte ook hard aan zijn verantwoordelijkheden. Inmiddels zijn we alweer 2 jaar onwijs trotse papa en mama van een heerlijk vrolijk lief meisje! Onze dochter is het allermooiste geschenk ooit. Maar tegelijkertijd ook het meest heftige, intense, ingrijpende en bijzondere geschenk! De spontane momenten zijn ingeruild voor fijne gezinsmomenten. Dansjes doen in de woonkamer, samen kroelen met zijn drietjes in bed, boodschapjes doen of gewoon lekker ergens lunchen. Momenten die we koesteren, elke dag weer!

We vormen samen een sterk team. In het leven vieren lijken we op elkaar, maar tegelijkertijd zijn we heel verschillend en vullen we elkaar daarin juist aan. Ik als emotioneel persoon, enthousiast, streverig, dromerig en perfectionistisch. Dennis (gelukkig maar!) daarentegen veel rationeler en neemt (soms dan) net wat meer rust. Al heeft hij net als ik grootste dromen. Samen vinden we een balans. We kunnen wel eens discussies hebben, omdat we oh zo veel tegelijk willen en kei hard werken om alles te realiseren. Maar niet veel later kruipen we weer in elkaars armen en zijn we ontzettend dankbaar voor al het moois wat we hebben. Vooral de kleine momenten, samen, met ons kleine meisje! Het vele samenzijn is een mooi geschenk. Iets wat we willen blijven koesteren. Tevreden zijn. Met elkaar. Ook al sporten we even wat minder, drinken we een wijntje extra en komen er wat rimpels bij.

In ons huwelijk – eigenlijk al sinds we elkaar kennen! – zoeken we (misschien vooral ik) de grenzen graag op. Nu met een lang gekoesterde droom in het buitenland, maar ergens gaat die droom verder… en weten we allebei wat we hiermee bedoelen. En ondertussen genieten we van de reis die we samen maken, de reis van de liefde, van het ouderschap en in onze persoonlijke ontwikkeling. We lachen, we huilen. We plukken de dag!

Vandaag sta ik stil bij al het moois wat ons huwelijk ons geeft, de liefde, de zorgzaamheid naar elkaar en vooral de ouderschap naar onze dochter. Dennis heeft mij moeder gemaakt en iets mooiers dan dat bestaat er niet.

In voor en tegenspoed! In alle hoogte en dieptepunten elkaar blijven steunen. Elkaar blijven inspireren en motiveren. Elkaar liefhebben zoals we 5 jaar geleden al deden. Op naar nog heel veel mooie momenten samen. Naar vele mooie dromen… en vooral gelukkig zijn in eenvoud! In de kleine dingen…. Met 1, 2 of toch 3 kinderen. In Nederland of in het buitenland. We laten ons sturen door ons hart. ❤️

Traditiegetrouw vind je hieronder ook weer de trouwclip van onze mooie dag.

 

 

Recommended Posts