Travel-family: waarom reizen als jong gezin zo heerlijk is!

 In Family, Travel

Chloë heeft al een aantal vliegreizen achter de rug én gaat nog een paar mooie reisjes beleven dit jaar. Sinds wij ouders zijn geworden zijn onze travel-avonturen niet gestopt. Sterker nog: we beleven onze vakanties nu nog intenser en genieten van elk moment. We hebben zelfs besloten om begin volgend jaar naar de Malediven te gaan. Dat alles in het kader van: dromen laten uitkomen en samen de mooiste herinneringen maken!

Je leest het, wij hebben ook als gezin nog altijd het reisvirus stevig te pakken. Waarom dat zo is? Nou om deze vijf redenen vinden wij een familiereis zo enorm heerlijk:

1. Quality-time: samen zijn met je familie

Ik bof dat ik veel tijd met mijn dochter kan doorbrengen. Maar eerlijk is eerlijk, wij hebben ook een druk bestaan. Dit creëren we zelf, dat heb je met twee van die ondernemende types in huis ;). En als we dan thuis zijn, zien we altijd ook wel iets wat we kunnen doen. Even opruimen, bijvoorbeeld, je kent het wel. Als jong gezin sta je eigenlijk nooit stil. Behalve… op vakantie. Dan kun je in mijn ogen echt intens samenzijn, zonder enige afleiding. En dan beleven we samen de mooiste grote en kleine avonturen en maken we herinneringen. Ook al zal onze dochter zich later niets meer herinneren van onze reizen, ik ben ervan overtuigd dat de relaxte sfeer, onze goede band samen enorm veel impact heeft op ons kleintje. We komen nóg dichter bij elkaar. Dat doet ons goed.

 Vakantie brengt ouders en kind dichter bij elkaar

2. De sociale contacten

Als je reist met kinderen, is het contact met anderen zo gelegd. Zo’n kleintje kijkt met vrolijke kijkers heel onbevangen de wereld in en voor je het weet heb je een geweldig gesprek met een local. Ik smelt als ik zie hoe Chloë aan iedereen haar glimlach laat zien. Een betere manier om het ijs te breken, bestaat er volgens mij niet!

3. Je ziet de wereld door andere ogen

Hoe bijzonder is onze wereld. Al die mooie plekjes, magische momenten, prachtige uitzichten… En toch… als volwassene ren je soms maar door en door. Als je met een kind reist, leer je stil te staan bij alles om je heen. Ik kan nu zo veel beter genieten van de kleine momenten. Als ik zie hoe Chloë zich kan verwonderen: met de handjes in het zand, het spartelen van de voetjes in het water… geweldig om te zien. Wat voor jou vanzelfsprekend is, is voor die kleintjes een unieke belevenis.

haar de wereld laten zien

4. Rust krijgen: take it easy

De vakanties met kinderen brengen ons juist meer rust, dan de reizen die we als duo hebben ondernomen. Klinkt gek? Het is toch echt zo. Ik had altijd een drive om op pad te gaan, te ontdekken.  Doordat onze dochter haar slaapjes nodig heeft, pakken wij ook automatisch meer rustmomenten mee. Had ik dat maar eerder gedaan, ik vind het echt zalig!

5. Leven in het nu & leren waarderen

Waar ik vroeger heel mijn vakantie van ‘a tot z’ uitstippelde, leven we nu met de dag en passen we ons aan aan het ritme van onze dochter. Zo leef je meer met de dag en staan we vaker stil. Ik geniet er intens van om tijdens onze vakanties echt met de dag te leven. Te zien wat het moment ons gaat brengen. En ik leer niet alleen te leven in het nu door onze family-travels, ik leer ook om heel dankbaar te zijn. Want ik weet hoe dankbaar we mogen zijn dat we dit allemaal mogen beleven. En daarnaast voel ik in elke vezel van mijn lijf hoe dankbaar ik ben voor mijn gezin. Op vakantie ervaar ik dat extra goed.

Je begrijpt dus wel dat wij willen blijven ontdekken en genieten. Onze reiskriebels zijn niet verdwenen nu we een klein meisje in ons midden hebben. Ik ben heel benieuwd hoe jij hier over denkt. Ben je als moeder ook reislustig gebleven? Of zoek je het nu liever dicht bij huis? En waarom? En welke tips over reizen met kinderen zou jij graag terug willen lezen?

Recommended Posts
Meet Linsey: freelancer