De reis van By Linsey: van idee tot ondernemer

 In Algemeen, Ondernemen

Als klein meisje droomde ik al van mijn eigen onderneming. En sinds 14 juni mag ik me ‘zelfstandig ondernemer’ noemen. By Linsey is geen hobby meer, maar een bedrijf. Tijd om terug te blikken op de reis van By Linsey én om een paar tips met je te delen. Want ik daag iedereen uit die ook graag voor zichzelf wil beginnen: spring in het diepe (en zwem)!

De geboorte van By Linsey: Follow your dreams

Hoe deze reis begon? By Linsey is eigenlijk nog steeds piepjong. Dit inspiratieplatform is ontstaan vanuit mijn passie voor het ontdekken van unieke plekjes. Van die plekjes waar alles van A tot Z klopt. Dit gecombineerd met een stukje familylife. Want het moederschap is één van de mooiste reizen die ik mag maken. Zoals je op deze website kunt zien, is ‘follow your dreams’ mijn motto. En dit platform is een droom die werkelijkheid wordt! Ik droom elke dag én probeer die dromen ook waar te maken. En ik wil je daarmee inspireren. Ik geloof dat iedereen zijn of haar dromen waar kan maken, hoe groot of klein die ook zijn. Doe het stapje voor stapje en geniet vooral van de reis, dan kan het niet misgaan, want je hebt hoe dan ook nieuwe en mooie ervaringen opgedaan. Zo zie ik mijn By Linsey-reis ook, ik heb nu al zoveel geweldige dingen mogen beleven! Events mogen bezoeken, geweldige volgers gekregen, zelf events georganiseerd, mijn eerste opdrachten binnengehaald… noem maar op! En al die kleine (maar voor mij stiekem ook hele grote) stappen vier ik!

TIP: Maak je dromen waar! Je kunt het! Doe het stapje voor stapje en geniet vooral van de reis, dan kan het niet misgaan…

By Linsey getting serious

Om terug te komen op het punt van ondernemen. Mijn website bestaat dus een half jaar en heeft in dat half jaar al meer dan 10.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen, hoe tof is dat? En niet alleen via mijn website inspireer ik volgers, ook via mijn Instagram-kanaal. Ik merk dat ik heel veel reacties krijg via IG en dat is natuurlijk fantastisch om te zien! Ik waardeer het enorm en geniet zelf ook  van de interactie via social media. Ik geloof dat we door social media kennis kunnen maken met zo veel nieuwe, inspirerende mensen. Er gaat een wereld voor je open! Doordat ik op Instagram zo veel leuke reacties ontving, ging ik dromen van mijn eigen website, van een platform, van een boutique zelfs! Ik dacht: hoe tof zou het zijn als By Linsey uitgroeit tot inspiratieplatform waar niet alleen blogs gedeeld worden, maar waar je ook daadwerkelijk leuke lifestyleproducten kunt shoppen. Waar inspirerende mensen geïnterviewd worden en waar je de tofste video’s checkt?

TIP: Ik krijg zoveel ideeën, inspiratie en energie door mijn Instagram-kanaal. Er gaat een wereld voor je open! Leer gelijkgestemden kennen en deel je passie. Wedden dat er beweging komt in je dromen?

100% By Linsey: mijn baan opzeggen

Ik wilde dat het niet bij dromen zou blijven, ik wilde stappen zetten. Maar zoals je weet, is mijn dochter het allerbelangrijkste in mijn leven. Ik moest dus keuzes maken. En die keuze was: mijn job als marketing- en communicatieprofessional gedag zeggen. Superspannend, maar ik durf nu al te zeggen dat het een goede keuze was. De laatste tijd bruis ik van de energie, ik heb zó veel plannen voor By Linsey. Dat komt omdat ik nu de ruimte heb in mijn hoofd om die stappen te zetten. Je leest meer over de keuze om mijn baan op te zeggen in deze blog: ‘ik heb mijn baan opgezegd‘. Eind augustusheb ik mijn laatste werkdag en kan ik nog meer tijd spenderen aan deze geweldige droom!

TIP: Wil je dat het niet bij dromen blijft? Zet dan stappen. Zeg je baan op, ga een gesprek aan met een coach of publiceer die eerste blog. Jij staat aan het roer!

By Linsey Lifestyle Boutique

Omdat ik niet kan wachten tot september, heb ik afgelopen week al de eerste beelden getoond van de By Linsey Lifestyle Boutique. Mijn eigen online winkel, ik kan het bijna niet geloven! Ik wil je hier inspireren met mooie foto’s en je uitdagen om het vakantiegevoel in huis te halen. Zodat je dat ontspannen gevoel 365 dagen per jaar hebt! Ik ga ook uitpakken met de leukste (kinder-)kleding en accessoires. Ik ga veel producten lokaal inkopen en mijn collectie ‘beweegt’ mee met de seizoenen. Ik kan niet wachten op al die leuke inkoopreisjes! Gelukkig zijn jullie net zo enthousiast als ik, nadat ik de eerste foto’s online had gezet, stroomden de bestellingen al binnen. Dat belooft wat voor september: ik kan niet wachten!

De volgende droom: By Linsey events

Er kwam nog meer leuks op mijn pad: het stylen van een event! Helemaal mijn ding! En gelukkig heb ik veel ervaring met het organiseren van events, dus ik wist al hoe heerlijk ik dat vind. Ik hou ervan om de touwtjes in handen te hebben en wat gaf het me een kick: een geslaagd event! De producten uit de By Linsey Lifestyle Boutique kregen de hoofdrol. Supertrots! En daar ontstond de volgende droom. Een eigen By Linsey event! Een dag waar inspiratie, kennis en ontmoeten samenkomen. Geheel in mijn stijl. Mét een grote gedekte tafel, een By Linsey shop-in en inspirerende sprekers. Natuurlijk zullen de bubbels ook niet ontbreken. Op mijn insta-post kreeg ik zó veel positieve reacties, dat ik ook deze reis durf te maken. Ik ga onderzoeken hoe ik dit mogelijk kan maken.

TIP: Grijp alle kansen met beide handen aan! Van het één komt zo vaak het ander!  

Mijn ondernemersreis: wat is die mooi!

Ik ben begonnen aan mijn reis als ondernemer en ik kan nu al zeggen: wát is ondernemen leuk! Het geeft bergen energie! Eerlijk is eerlijk, het is écht hard werken, er komt veel bij kijken. Je moet er zelf 100% achterstaan en je omgeving ook. Mijn man heeft een verantwoordelijke job, hij werkt veel, maakt lange dagen. Daardoor begrijpt hij mijn passie heel goed, bij ons stopt de werkdag simpelweg niet om 17.00 uur. Omdat ik zelf de opvang regel voor mijn dochter (lees: met hulp van moeders), kan ik overdag met name tijdens slaapjes werken. Ik bof dat onze dochter in de ochtend vaak doorslaapt tot 09.30 uur, waardoor ik al om 06.00 uur achter de laptop zit om te knallen tot ze wakker wordt. Daarna neem ik een lange pauze om met haar te spelen. Tijdens het middagdutje (ook vaak nog 2,5 uur) kan ik weer even werken en in de avond ook. Een goede planning is essentieel, zoals je leest. Maar er zijn nog veel meer zaken waar je aan moet denken. Wat dacht je van website-onderhoud? Hosting? Een webshop inrichten? Afspraken met leveranciers? Inkopen? Voorraad bijhouden? Inspiratie opdoen? Fotografie? Dan heb ik het nog niet gehad over een tikkeltje minder leuk aspect: het bijhouden van je financiële administratie (o.a. de btw-aangifte). Niet echt mijn ding en ik besteed het dan ook uit (dank je schoonbroer!). Binnenkort deel ik hier wat tips hierover. Ik zal ook al mijn stappen als ondernemer met je delen, om je te inspireren en daarnaast laat ik op mijn blog regelmatig ondernemers aan het woord.

Tip: Een goede planning is essentieel! Zo zorg je voor de juiste balans tussen werk en privé

Ik kan nog uren doorschrijven over mijn dromen, maar ook over mijn werkschema en hoe het is om te ondernemen. Maar dat bewaar ik voor een volgende blog. Heb je specifieke vragen? Stel ze gerust!

 

 

 

Recommended Posts