Trouwen in het buitenland? Ik deel 10 tips met je

 In Family, Wedding

Droom je ervan om in het buitenland te trouwen? Nou dat was ook onze droom! En in 2016 zagen wij die droom in vervulling gaan, we zijn getrouwd in Toscane.  Ik krijg nog altijd veel vragen over onze bruiloft in het buitenland en hoe we alles geregeld hebben. In deze blog geef ik je 10 tips voor een trouwerij buiten Nederland:

 • Volg je gevoel!

  Tja, zoals zo vaak in het leven, volg je gevoel 😉 In al je keuzes. Ik heb altijd geroepen dat ik geen standaard bruiloft wilde, maar een intiem feest samen met de mensen die het aller dichtste bij mij staan. Kies voor wat je zelf wilt, niet voor wat anderen van je verwachten!

 • Het kan wél: trouwen in het buitenland: denk in mogelijkheden

  Misschien denk je dat trouwen in het buitenland niet voor je is weggelegd. Dat dacht ik ook. Totdat ik ten huwelijk werd gevraagd op de Malediven (lees de blog hier). Op deze wonderlijke vakantieplek begonnen wij te fantaseren over de grote dag. En in die relaxte vakantiesfeer durfden we groots te denken, te dromen van een huwelijk in Toscane. Dus droom je stiekem van een bruiloft in het buitenland? Laat je dan niet afremmen door beren op de weg! Het kan wél 😉

 • Weddingplanner? Check!

  Essentieel voor een perfect huwelijk: een fantastische weddingplanner. Zeker als je in het buitenland trouwt, want dan is er heel wat waar je rekening mee moet houden. De weddingplanner helpt je bij het vinden van een trouwlocatie en ondersteunt je bij het maken van allerlei afspraken. Denk aan: catering, trouwlocatie, dj, fotografie en styling. Natuurlijk is dit een investering, maar het bespaart je veel regelwerk en gedoe.

 • Zoek die ene magische locatie: slaat de vonk over?

  Hoe hebben we nu die ideale, magische locatie gevonden? Wij kwamen in contact met onze weddingplanner en ze liet ons foto’s van een aantal trouwlocaties zien, passend bij het aantal gasten. Er was direct één magische droomlocatie. Een intieme, authentieke en romantische locatie op een fantastisch landgoed midden in het prachtige Toscane. En dan het uitzicht! Natuurlijk hebben we die gedroomde locatie daarna direct bezocht en daar sloeg de vonk al helemaal over. Mijn tip: zoek een locatie waar je hart sneller van gaat slaan. Denk ook goed na over  hoe het huwelijk eruit ziet. Wij vonden het belangrijk om één locatie te hebben waar alle activiteiten plaats konden vinden. Er werd niet van onze gasten verlangd om continue naar verschillende locaties te gaan.

 • Neem de tijd!

  Er komt veel kijken bij trouwen in het buiteland. Vind je het net als ik superleuk om te plannen en organiseren? Dan is trouwen in het buitenland ook echt iets voor jou! Neem de tijd om alles goed te organiseren én door te spreken met je gasten. Want als je trouwt in het buitenland, vraag je ook meer van je gasten (lees: vrije dagen opnemen).

 • Check of de trouwerij rechtsgeldig is in Nederland

  Bij ons was dat zo en daardoor viel het papierwerk heel erg mee. Check dit vooraf altijd bij de ambassade. Vooraf ga je naar de gemeente. Wij zijn naar Toscane gegaan voor ons ‘onderhuwelijk’. Nadien krijg je nog wat papieren toegestuurd en moet je deze opnieuw bij de gemeente laten bevestigen. Gewoon goed de regels volgen, dan valt het allemaal best wel mee.

 • Help, wat is het budget? Zo maak je de juiste keuzes…

  Iedereen kan trouwen in het buitenland. De vraag is alleen: hoeveel kun (en wil) je investeren. Zo is de weddingplanner wat ons betreft heel belangrijk, want wil wilden onze gasten drie topdagen bezorgen. En dan moet je met veel, heel veel rekening houden: van de aankomst bij het vliegveld, tot de bus, de aangeklede welkomstborrel, de kamers, het welkomsdiner… noem maar op! Dat is naast de styling één van de grotere kostenplaatjes. Ook moet je denken aan een tolk die je moet inhuren voor de ceremonie, een cateraar op locatie, de kosten om vooraf al een aantal keer je trouwlocatie te bezoeken om afspraken te maken… etc. Omdat wij styling heel belangrijk vinden, hadden we ook een weddingstyliste ingehuurd. Dit zijn de extra kosten die erbij komen. Want in Nederland zou je ook kosten maken voor je jurk, de trouwtaart, een dj en een fotograaf, toch? Wij kozen ervoor om een Nederlandse videograaf mee te nemen naar Toscane (de fotograaf kwam uit Toscane). Eerlijk is eerlijk: het is allemaal puur een kwestie van keuzes maken. Waar hecht je waarde aan én wat is financieel mogelijk. Ons startbudget is uiteindelijk meer dan verdubbeld (oepsie…). Maar ik zou het zo weer doen! Het was het waard. 🙂

  WIN WIN WIN! Deze super leuke en uit hout gesneden MR & MRS bordje, ter decoratie van jouw bruiloft. Volg By Linsey op Instagram, reageer op de weddingpost met de persoon die dit bordje mag winnen óf reageer zelf!

 • Denk goed na over de styling

  Een goede styling, maakt wat mij betreft het plaatje helemaal compleet. Dus denk goed na over hoe jouw perfecte plaatje eruit ziet. Ik vond dit super om te doen, wat een voorpret! Ik dacht meteen aan lange tafels vol bloemen en een geweldig Toscaans landschap als uitzicht. En een versierd kapelletje (met een witte loper, geurende bloemen en kandelaars…) hoort er wat mij betreft helemaal bij. Ik had zelfs speciale deurhangers voor de kamers waar de gasten gingen overnachten. Hoe dan ook: zorg dat alles één stijl heeft die past bij wat jullie willen uitstralen. Van de uitnodiging tot het bedankkaartje.

 • Geef je familie een belangrijke rol

  Een dierbaar moment voor mij, was dat mijn vader mij naar het altaar begeleidde. In het voortraject hebben we hem hier bij betrokken. Mijn man heeft mijn vader persoonlijk om mijn hand gevraagd én ik heb een video gemaakt van beelden van klein meisje tot de vrouw wie ik nu ben op het liedje ‘wees zuinig op mijn meisje’. Omdat persoonlijke aspecten en gevoel twee hele belangrijke elementen waren tijdens onze bruiloft, hebben mijn vader en ik vlak voor hij mij aan Dennis gaf nog een momentje gepakt om een kaarsje aan te steken voor de dierbaren die er niet bij konden zijn. Als ik deze foto’s terugzie, pink ik weer een traantje weg. Dat soort details en gevoelens máken je bruiloft compleet.

 • Onthoud waar het uiteindelijk om gaat!

Wij hebben flink uitgepakt, maar uiteindelijk blijft mij altijd het gevoel van samen zijn bij. Van samen met mijn vader een kaarsje aansteken, van samen eten aan een lange tafel…Niet je make-up, je haren óf het weer zijn doorslaggevend. Echt niet! Vier samen het leven, op de mooiste plek die je je kunt voorstellen, een plek die helemaal bij jullie past. Dát is waar het om draait bij trouwen in het buitenland.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met deze 10 tips. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Heb je plannen voor een bruiloft in het buitenland? Ik hoop dat je er net zo van kan genieten als ons! Wij vonden het een geweldig moment!

 

Recommended Posts