Proef de zon, maak deze salade met geitenkaas en parmaham
Hi sunshine! Met dit mooie weer is er niets makkelijker dan een heerlijke salade op tafel te zetten. Daarom deel ik vandaag voor het allereerst een recept By Linsey. Een frisse salade met geitenkaas en parmaham. En ik kan je zeggen: het is een échte aanrader! En in een mum van tijd gemaakt. Serveer er een lekker broodje met zeezout bij, schenk een glaasje wijn in én genieten maar!
Wat je nodig hebt aan ingrediënten?
Toegankelijke producten:
- Verse geitenkaas
- Parmaham
- 1 zakje salade (ik heb gekozen voor gemengde salade en veldsla)
- cherrytomaatjes
- aardbeien
- 1 ui
- Balsamico azijn dressing
- Verse nootjes
Hoe maak je het klaar?
In enkele simpele stappen:
Stap 1:
Was de salade, snijd de ui in ringetjes (of koop ze voorgesneden), snijd de cherrytomaatjes in twee parten en de aardbeien in kleine plakjes.
Stap 2:
Neem een grote schaal om de salade in te verdelen met daardoor de ui, tomaatjes en aardbeien. Vervolgens leg je er de plakjes Parmaham overheen.
Stap 3:
Verkuimel de verse geitenkaas en meng deze door de salade.
Stap 4:
Besprenkel je salade met de dressing. De balsamico dressing combineert heel lekker met wat gemengde noten tussen de salade.
Tip:
Serveer er een heerlijk stokbroodje bij met olijfolie en zeezout.
Wijnsuggestie:
Het is een frisse salade waar een lekkere Sauvignon prima bij matcht. Wil je uitpakken? Ga voor een fles Sancerre. Mijn persoonlijke favoriet! Wil je een wijntje onder de 10 euro? Neem een ‘Touraine’. Een prima en toegankelijk fris wijntje.
Ik ben dol op salades. En ben dan ook heel benieuwd naar jouw favoriet? Wie weet inspireert het me voor een volgend recept. Ben je op zoek naar meer recepten? Check dan de eerdere recepten op deze website van Kayleigh Kookt onder het kopje ‘recepten‘.