Reizen met kids: een groot avontuur

 In Tips, Travel

Sommige mensen kiezen ervoor om de reiskriebels te negeren als ze eenmaal ouders zijn geworden. Prima, natuurlijk. Zelf zou ik mijn liefde voor reizen nooit zo maar gedag kunnen zeggen. En wat blijkt, met een kleintje kun je nog steeds de mooiste plekken ontdekken. Of je nu kiest voor een gezellig weekendje weg, of een droombestemming als de Malediven. Onze dochter van 1,5 jaar heeft inmiddels al tien(!) vliegvakanties achter de rug (Dus ik kan mezelf al een aardige expert noemen op het gebied van travel & kinderen. Mijn travel-tips:

Help: kinderen en tijdsverschil

Let’s face it, we maken ons er druk over, maar kinderen zijn mega-flexibel. Voordeel aan de Malediven is: maar 4 uur tijdsverschil. Dat hebben we lekker ingezet om wat later etentjes te plannen. Bedtijd was even wat later dan anders, geen probleem toch? Op de terugreis hadden we een dagvlucht en kwamen we later in de avond thuis aan. Dat betekende dat ze meteen naar bedje kon en de nacht klokje rond sliep. Het ritme was direct weer terug. Ze sliep alleen wat meer de eerste week vanwege de indrukken die ze moest verwerken. Mijn grootste tip is dus: go with the flow. Is er sprake van een behoorlijk tijdsverschil? Boek dan een wat langere vakantie en neem de tijd om je samen aan te passen. Plan de eerste dagen niet te veel en kijk naar waar je kindje behoefte aan heeft.

Genieten van uit eten gaan

Ik hoor vaak van jonge ouders dat ze hun vakantie zo anders ervaren. Lekker uit eten, is er bijvoorbeeld niet meer bij. Bij ons wel hoor! Ook in Nederland eten we geregeld buiten de deur. We kiezen niet meer voor de meest chique gelegenheden, want dochterlief blijft niet meer uren zitten, maar voor een pizzeria of pannenkoekenhuis. Op vakantie is dit eigenlijk niet anders. Op de Malediven konden we dagelijks genieten van culinair eten in de allermooiste setting, met onze dochter bij. De restaurants gingen na 18.30 uur open en we reserveerde altijd om 18.30 uur een tafel, zodat het niet te laat zou worden. Voor de zekerheid ging er een iPad mee (niet opvoedkundig, wel handig soms!). Chloë is een heel sociaal meisje en geniet van aandacht én die kreeg ze volop van alle mensen daar. Ook waren er kinderkaarten aanwezig en terwijl wij genoten van kreeft, kon Chloë gewoon lekker smullen van frietjes of een pizza. Het klinkt heel raar, maar ook hierbij is mindset alles. Merk je dat je kindje geen zin meer heeft om stil te zitten, sla het toetje dan over en ga lekker terug naar je accommodatie. Zo hebben wij een avond het eten in onze villa laten komen, omdat we merkten dat Chloe wat rust nodig had. En eerlijk is eerlijk, in zo’n mooie villa met tuin, voelt zo’n home-diner als een toprestaurant. Mijn tips: go with the flow én verzeker je van een kindvriendelijke accommodatie.

Hoe vind ik de ideale kindsproof accommodatie?

Kijk naar jouw wensen. De een wil het liefst volop kinderen om zich een en kiest voor een camping, de ander geeft de voorkeur aan ruimte en rust en ziet een villa voor zich. Denk dus bewust na over hoe deze vakantie er uit gaat zien voor jullie. Zorg in ieder geval dat er een restaurant bij je accommodatie is, dat is zo relaxed! Hoef je niet in de avond nog op restaurant-zoektocht. Ook fijn: een zwembad in de buurt.

Hoe zorg ik dat mijn kindje zich thuis voelt?

Zorg voor herkenbaar speelgoed en neem altijd de favoriete knuffels mee. Succes gegarandeerd!

Gezondheid first

Vergeet de gezondheid van je kindje niet. Tijdens de voorbereiding is het heerlijk om bezig te zijn met nieuwe zomerkleertjes inpakken, dat lieve badpakje bijvoorbeeld, maar nog belangrijker is te checken of je alles hebt op het gebied van gezondheid. Moet je kindje ingeënt worden bijvoorbeeld? Dit kun je allemaal online terugvinden. Of ga net als ons – wij kiezen graag voor zekerheid! – even langs de huisarts als je twijfelt. Let op: je kindje kan na zo’n tropische bestemming wel eens heel warm aanvoelen, dan wil je kunnen temperaturen of iets geven om de temperatuur te laten zakken. Maar denk ook een simpele pleister. Zorg voor een toilettas met in ieder geval: thermometer, paracetamol, pleister, ontsmettingsmiddel en ORS.

Avontuurmodus aan!

Zie het als een geweldig avontuur in plaats van bij voorbaat al doemscenario’s voor je te zien. Mijn allerbelangrijkste tip is ‘gewoon doen!’. Geniet, maak plezier én maak herinneringen voor het leven.

Mocht je het leuk vinden om onze travel-avonturen te volgen, ook 2019 staat volop in teken van mooie vakanties. Hier werken we hard voor, maar des te harden genieten we er ook van. Dit is wie wij zijn: een travel-family met mooie dromen! Wil je onze travel-avonturen volgen, zoals in maart alweer een tripje naar Marrakesh, check dan mijn Instagram (en natuurlijk deze blog).

Ik ben heel benieuwd naar jouw travel-avonturen en jouw tips voor reizen met kinderen!

Recommended Posts