Puglia een nog relatief onbekend pareltje!

 In Europa, Tips, Travel

Puglia wordt ook wel het nieuwe Toscane genoemd, niet zo vreemd dus dat ik als echte Italië-liefhebber hier wel een kijkje wilde nemen. Op het meest zuidelijke puntje van Italië vind je een bruisend gebied vol schoonheid en cultuur. Een plek waar ze het verleden bewaren én naar de toekomst kijken. Je leest het al, ik vond het een prachtig gebied. In deze blog deel ik mijn tips met jou.

Onze droomlocatie: Mazzarelli Creative resort

Zoals je weet, vind ik het heerlijk om een leuke accommodatie te zoeken. En ook dit keer hadden we weer een pareltje gevonden (en nee, dit is geen gesponsord bericht ). Wij kozen bewust voor een suite mét tuin en ook een zwembad bij de hand vinden we erg prettig (spetterplezier gegarandeerd). Daarnaast stonden een mooie ligging en lekker eten op mijn wishlist. Het Mazzarelli Creative resort biedt het allemaal:  een 5 sterrenhotel (met 12 suites) omringd door een landgoed van 20 hectare met meer dan 2400 olijfbomen. Alle suites bevatten unieke elementen die het verhaal van de regio overbrengen. Deze prachtige villa is zo stijlvol verbouwd door de bekende Italiaanse textiel-familie, genaamd Mazzarelli.

Bruisende dorpjes: Pogliano a Mare, Monopoli & Alberobello

Als je houdt van mooie, authentieke stadjes, dan hoef je in Puglia echt niet lang te zoeken. Zo bezochten wij Pogliano a Mare, Monopoli en Alborobello. In september keren we terug en willen we ook Ostuni en Locorotondo bezoeken.

Polignano a Mare is spectaculair gelegen, gebouwd op de steile kliffen aan de Adriatische zee. Terwijl je nipt van je glaasje wijn en geniet van een geweldig uitzicht, hoor je de golven woest klotsen tegen de kliffen. Het heeft iets magisch en romantisch. De straatjes zijn uniek en smal, het is net alsof je door een levend schilderij loopt.

Mijn hart maakte ook een sprongetje van Monopoli. Wat groter dan Polignano a mare, maar nog steeds vol charme. Een typisch kustplaatsje, waar op elke hoek wel iets te ontdekken is. Het leek wel of we ons in een levend schilderij bevonden, met een haven vol karakteristieke vissersbootjes, smalle steegjes, kleine boetiekjes, mooie pleintjes en kleine kerkjes.

Alberobello is dé plek die je zeker een keer gezien moet hebben. Een must-visit waar je niet om heen kunt. Toeristisch, maar zeer kenmerkend voor Puglia. Je kent ze wel, de kleine ronde stenen huisjes met kegelvormige daken, ook wel de Trulli genoemd. Deze bijzondere huisjes vind je in Alberobello. Take a picture!

Liefde voor de natuur

De stadjes zijn een lust voor het oog, evenals de kustlijn. De natuur is hier heel indrukwekkend. Denk: mooie witte stranden, maar ook enorme rotsen en raadselachtige grotten. Wij bezochten samen met Jelly van Ciao Bella de beroemde strandclub Coccaro Beach Club.

Food, food, food

Voor de foodliefhebbers heeft deze streek dus meer dan genoeg te bieden. Wat dacht je van de mooie wijnen en heerlijke olijfolie uit de streek? Ik ben fan!  En ik droom nu alweer weg bij de koekjes en het ijs uit Puglia. Precies zoals ik het van Italië gewend ben: puur en bijzonder lekker eten. Je kunt mij ’s nachts echt wakker maken voor mozzarella geserveerd met zoete tomaten of huisgemaakte ‘pasta di mama’.

Pareltje Puglia

Met haar charmante Italiaanse dorpjes vol leuke steegjes, de aangename sfeer, de indrukwekkende kustlijn en natuurlijk de verrukkelijke Italiaanse keuken is Puglia zeker een aanrader! Ik kijk terug op een aantal fijne dagen en het smaakt naar meer! In september gaan we terug en bezoeken we dé veelbelovende villa Trullo M met mijn ouders. Onze ontdekkingstocht gaat dan door!

Jelly van Ciao Bella

Staat Puglia ook op jouw lijst? Neem dan eens contact op met Jelly van Ciao Bella. Ze verruilde haar drukke leventje in Nederland voor een avontuur in Italië. Ze gaf ons de beste travel-tips! Ook verzorgt ze geweldige vrouwenweekenden in Puglia. Binnenkort kun je meer over haar en haar onderneming lezen, want ik interview haar in mijn rubriek: ondernemers in beeld.

De reis

Oh ja, ook heel fijn, we vlogen vanaf Eindhoven naar Brindisi en dat is maar 2 tot 2,5 uur vliegen. Om je (landelijke) hotel te bereiken, kun je het beste een auto huren. Je kunt overigens ook prima via Bari vliegen.

Pssst: stay tuned. In september keren we terug met mijn ouders, dus houd deze website in de gaten voor meer Puglia-nieuws!

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] We kijken terug op een aantal fijne dagen. Met haar charmante Italiaanse dorpjes vol leuke steegjes, de aangename sfeer, de indrukwekkende kustlijn en natuurlijk de verrukkelijke Italiaanse keuken is Puglia zeker een aanrader! Ik kijk terug op een aantal fijne dagen en het smaakt naar meer! Lees er alles over in mijn Puglia blog vol tips. […]

  • […] En keren we in september weer terug! Wil je nu meer lezen over Puglia? Check dan de blog ‘Puglia een nog relatief onbekend pareltje’ waarin ik mijn eerste tips met jullie […]

Leave a Comment