Parc Broekhuizen: een smaakvol droomverblijf

 In Accommodaties, Algemeen, Nederland, Travel

Soms ontdek je van die plekjes die zó mooi zijn, dat je een paar keer met je ogen moet knipperen: Ja het is écht waar. Parc (of: kasteel) Broekhuizen is zo’n wonderlijke plek!

Een prachtig landgoed met daarop een parel van een hotel. Parc Broekhuizen is nog maar een jaartje geopend en heeft nú al een prestigieuze design award gewonnen! Je weet inmiddels wel dat ik werkelijk gek ben op het ontdekken van de állermooiste plekjes. Je snapt wel dat dit hotel heel hoog stond op mijn wishlijstje. Afgelopen weekend was het zo ver: samen met mijn man bezocht ik deze unieke locatie!

Parc Suite

Ik had een van de mooiste suites gereserveerd: de Parc Suite. De naam zegt het eigenlijk al, deze suite biedt een geweldig uitzicht op het mooie park. Toen we het landgoed opreden, waren we allebei even stil. Het historische Parc Broekhuizen is namelijk gevestigd middenin de mooie natuurpracht van de Utrechtse Heuvelrug. Ook de binnenkomst was magisch. De enorme trap was heel indrukwekkend.

Parc Broekhuizen

Rust, luxe en romantiek

Onze kamer lag op de tweede verdieping. Een ruime suite met hoge plafonds, veel ramen en daardoor dus veel lichtinval. Het allermooiste van de kamer vond ik het heerlijke uitzicht op het park en het meer. Zelfs vanuit je bad keek je het park in. Deze suite is de perfecte plaats als je rust, luxe en romantiek zoekt in een omgeving die je inspireert! Door de oogstrelende details van de kamer gecombineerd met het uitzicht, wil je deze kamer  eigenlijk niet verlaten.

Badkamer met grote raampartijen

Fancy Bar

Natuurlijk zijn we niet het hele weekend in onze kamer gebleven, omdat er nog zo veel te ontdekken viel! Zo dronken we een lekker wijntje in de Fancy Bar, met fluwelen stoeltjes. Zó mooi! Ons weekend kon al niet meer stuk. Het fijnste aan dit soort plekjes, vind ik dat je het hotel niet uit hoeft, want het veelbelovende restaurant Voltaire bevindt zich gewoon ‘in huis’. Opnieuw een magische plek waar je heerlijk lang kunt tafelen (hallo mooi uitzicht!).

7-gangen diner

We genoten hier in de avond van een 7-gangen diner, met diverse amuses tussendoor. Ben je net als ik gek op het beleven van smaaksensaties? Dan is dit zeker een aanrader! Ieder gerechtje was een feest. En de aankleding van het restaurant was heel stijlvol. Wat een fijne avond!

Restaurant Voltaire

Ontwaken met een weids uitzicht en een prachtige zonsopkomst

Na heerlijk geslapen te hebben in een fijn bed werden we de volgende ochtend wakker met een geweldig uitzicht en zelfs een klein winterzonnetje. Het leek wel een droom! Op naar het allerfijnste wat er is: heerlijke zondagontbijtjes! Het ontbijt is een combinatie van een klein buffet en een a-la-carte menu. Bij het buffet kun je kiezen tussen vers afgebakken broodsoorten, scones, diverse sappen, luxe vleeswaren en vers fruit. Maar ook heerlijke weckpotjes met yoghurt en eigengemaakte granola. Daarnaast kun je a-la-carte kiezen voor diverse (gepocheerde) ei-gerechten en/of heerlijke american pancakes (pssst: dat is echt mijn favoriet)!

Ontwaken met prachtig uitzicht

Schiet de perfecte plaatjes

Niet alleen het hotel is adembenemend mooi, ook het omliggende landgoed is een lust voor je oog. Tip: neem wandelschoenen en je fototoestel mee. De vele wandelpaden en romantische bruggetjes bieden mooie fotoplekjes!

Parc Broekhuizen

Ook boeken?

Dit weekend in Parc Broekhuizen voelt als een fantastische luxe relax-belevenis! Niet voor niets zijn veel bekende Nederlanders hier te gast. Een bezoekje is dan ook niet goedkoop. Voor een  Parc suite betaal je € 245,- ( incl. ontbijt) en het 7-gangen diner (excl. drank) is € 74,- per persoon. Maar: je krijgt dan ook iets heel bijzonders! Ik vind dit zelf een ideale stek voor een honeymoon in eigen land, een babymoon of een andere speciale gelegenheid waarbij je even lekker tot rust wilt komen. Persoonlijk zou ik de lente of zomer aanraden, vanwege het mooi gelegen terras aan het water. Wil je deze mooie locatie met eigen ogen bewonderen? Je kunt hier ook terecht zonder een overnachting te boeken. Maak een heerlijke wandeling over het landgoed en geniet van een culinaire lunch.

Twee minuten sfeer proeven? Bekijk mijn allereerste filmpje uit de serie ‘Travel By Linsey’. Vanaf nu neem ik je graag mee in mijn ontdekking naar de mooiste plekjes! Natuurlijk ben ik benieuwd of je het leuk vindt om hiervan korte filmpjes te zien en of je wellicht nog andere suggesties hebt wat je graag terugziet op mijn website. Laat je reactie achter.

 

Recommended Posts