Maak kennis met het Paradijs – dé Malediven

 In Accommodaties, Bestemmingen, Buiten Europa, Travel

Twee jaar geleden vierde ik geen Kerst in Nederland. Mijn man en ik hadden hier een hele goede reden voor. We bevonden ons namelijk even in het paradijs: de Malediven. 2015 was voor ons een topjaar: volop genieten samen! We wilden dat jaar nog eens bijzonder afsluiten. En dát is gelukt! Het Vakarufalhi Island Resort was het begin van onze droom samen! En alsof de vakantie al niet bijzonder genoeg was, werd ik er ook nog eens ten huwelijk gevraagd.

Waarom de Malediven?

Omdat we super verliefd waren (nog steeds trouwens!), zin hadden in een winterzonbestemming, Curaçao al gezien hadden én op zoek waren naar het ultieme paradijsgevoel. Ik kan je zeggen: ik heb er nooit spijt van gehad!

Is het nú echt zo’n paradijsje?

De Malediven staan bekend om de vele eilanden. Wil je het echte ultieme paradijs-gevoel ervaren, dan wil je natuurlijk ook het mooiste eiland bezoeken. In de boekjes droom je lekker weg bij zo’n prachtige watervilla, dus dat leek ons ook wel wat! Wij bezochten twee eilanden in de Malediven: één groter eiland en één kleiner eiland. In deze blog heb ik het over het kleine eiland met als naam ‘Vakarufalhi Island’, we verbleven in het Vakarafalhi Island Resort. Dit hotel was werkelijk een droom! En ja, een prachtig paradijsje! De stranden zijn nog witter dan de foto’s je doen geloven en het water is nog helderder dan je je kunt voorstellen.

Vakarufalhi Resort: Ik voelde me een prinses!

Een tip die ik je kan geven als je het ultieme Malediven-gevoel wilt ervaren is om te investeren in je trip! Je gaat niet voor niets deze bijzondere reis maken. Het Vakarafalhi Island Resort was voor ons: een wonderlijke wow-belevenis! Om er te komen vlogen we naar het vliegveld ‘Male’ van de Malediven. Vanuit daar werden we met een watervliegtuig naar het eiland gebracht en moesten we zelfs nog een stukje met de speedboot. Totaal niet vervelend, omdat het uitzicht veelbelovend was. Eenmaal aangekomen op het eiland waanden we ons meteen in het paradijs! Niet alleen het uitzicht was fantastisch, ook de ontvangst was super. Met een lekker drankje en begeleiding naar de droomaccommodatie: de watervilla!  In de watervilla krijg je een butler toegewezen die je drankjes en eten komt serveren. Ik voelde me even een prinses. Vanuit het terras van de watervilla konden we de indrukwekkende onderwaterwereld zien (zo helder was het water!) en zelfs direct een duik nemen in de zee.

Romantisch? JAZEKER!

De Malediven is natuurlijk superromantisch en de vakanties daar zijn daar ook op gericht. Zo werd ik compleet verrast met een ‘private dinning’ op het strand met kaarslicht, vuur en een chefkok. Je zou denken dat ik toen ten huwelijk werd gevraagd, maar dat gebeurde pas op de allerlaatste dag van onze vakantie.

 

Genoeg te beleven!

Denk je: klinkt prachtig, maar je verveelt je vast na twee dagen? Nou: niets is minder waar! Uren zonnen op het strand? Niks voor mij.  Sterker nog: stilzitten is niet aan mij besteed. Maar op de Malediven is alles anders. Alles is zo indrukwekkend: van de mooie gekleurde vissen in de onderwaterwereld tot het schitterende strand en van de verschillende wateractiviteiten en de heerlijke lunch tot de meest fantastische dinnersettings.

Bijzondere reis

Wij vonden dit dus een onvergetelijk sprookjesavontuur. Ja, een reisje naar de Malediven boek je natuurlijk niet zomaar even als ‘een vakantietje tussendoor’. Het is echt een bijzonder droommoment. Natuurlijk kijk ik sowieso met een roze bril naar deze reis, omdat ik hier ten huwelijk ben gevraagd!

Huwelijksaanzoek

Ben je nieuwsgierig naar het huwelijksaanzoek? Vind je het leuk als ik daar een blog over schrijf? Laat het dan in een reactie hieronder weten.

 

BewarenBewaren

Recommended Posts