Ondernemer aan het woord: persoonlijk reisadviseur Byoux

 In Interviews, Ondernemen

In de nieuwe rubriek ‘Ondernemer in de spotlight’ zet ik personen in de spotlight die een inspiratiebron zijn óf leven vanuit hun passie of talent en zich hierin onderscheiden. Deze keer het verhaal van persoonlijk reisadviseur Byoux Goedhart (32 jaar), van het reislabel By Byoux.

Jij hebt écht van je passie je beroep gemaakt?

‘Zeker, als klein kind stond ik al te trappelen als wij als gezin op vakantie gingen. Met de landkaart bij de hand en een eigen gemaakt verslagje, nam ik als klein meisje mijn ouders en broer al mee op sleeptouw. Ik had het geluk dat wij vroeger als gezin veel op reis gingen en de passie voor reizen is altijd gebleven. Ik volgde twee studies in het toerisme en maakte drie jaar geleden de sprong in het diepe en startte mijn eigen reisorganisatie. Het ondernemen doe ik overigens al 7 jaar, dat zit in mijn bloed en ik zou niet anders willen.’

Wat doe je als persoonlijk reisadviseur?

‘Ik maak mensen dagelijks blij en gelukkig met de mooiste reizen: of dat nou rondreizen op maat zijn, familievakanties naar de zon of een citytrip met vriendinnen. Ik ontzorg, neem het regelen van een mooie reis uit handen. Ik kan dit niet alleen goed, ik doe het ook nog eens graag.’

Wat is volgens jou dé tip voor andere ondernemers?

‘In die zeven jaar dat ik ondernemer ben, heb ik geleerd dicht bij mezelf te blijven, mezelf op één te zetten. Dat klinkt misschien raar, maar ik vind dat je als ondernemer goed voor jezelf moet zorgen. En je klanten merken het meteen als je dicht bij jezelf blijft. Ik zeg niet meer tegen alles ‘ja’, maar durf nu keuzes te maken en een doel te stellen. Maak als ondernemer altijd de afweging tussen tijd, kosten en wat het je oplevert. Want als je ergens veel tijd in steekt, moet het ook iets opleveren!’

 Wat maakt jou anders dan andere aanbieders?

‘Online boeken voordeliger? Nee hoor. Ik kan ook de beste aanbiedingen vinden. Daarnaast maakt het persoonlijke contact mijn onderneming sterk. Heel simpel: het internet praat niet terug. Ik geef advies, ben heel eerlijk. Denk ik dat een bestemming niet bij je past? Dan zeg ik dat gewoon. Daarnaast krijg je op internet niet de service die je bij mij krijgt. Ik zorg voor de beste kamers, check online in, reserveer restaurants voor je, geef tips over de plaats van bestemming en ben 24 uur bereikbaar voor (spoed)vragen. Zonder dat je daar meer voor betaalt. Tot slot ben ik heel transparant in mijn kosten, je komt achteraf echt niet voor verrassingen te staan.’

Een écht By Linsey plekje

Wat is jouw favoriete vakantieland?

‘Ik verdeel het altijd in twee categorieën: binnen en buiten Europa. Binnen Europa is Spanje mijn favoriete land, maar dan wél het authentieke Spanje. Waar alleen Spaans gesproken wordt en waar de bewoners in de zomer pas om 22.00 uur naar buiten gaan om te eten. Buiten Europa is Zuid-Afrika het land waar ik zeven jaar geleden verliefd op werd. Dan heb ik het over de vriendelijkheid van de mensen, het heerlijke eten, prachtige landschappen en natuurlijk de safari’s. Ik ervaar het elke keer als een feestje als ik naar dat prachtige land mag reizen.’

Lukt het je als ondernemer om op vakantie écht ontspanning te vinden?

‘Het klopt, ondernemer ben je zeven dagen per week, zeker in dit vak. Twee keer per jaar (probeer) ik echt een week niets te doen. Even afschakelen, mijn telefoon weg en genieten.’

Out of the box: stel je wilt een keer helemaal iets anders dan anders, wat raad je dan aan?

‘Ga eens cruisen. Er zijn tal van rederijen. Voor ieder wat wils. Je legt elke dag op een nieuwe bestemming aan en je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken. Daarnaast is de service aan boord van een cruise vaak veel beter dan in welk hotel dan ook. Mensen hebben vaak de misvatting dat het massaal en duur is, maar dat hoeft helemaal niet. Vooral in de meivakantie kun je voor superleuke tarieven cruisen met kinderen.’

Een echt By Linsey-plekje is….

‘Soms hou ik plekken liever geheim en deel ik ze alleen als mensen iets heel speciaals zoeken. Maar vooruit dan… Ik vind Kensho Boutique Hotel op Mykonos een pareltje. Maar ook Canaves Oia op Santorini is een plek die ik bij Linsey vind passen. Slechts 24 kamers, ingericht voor families, geweldig eten en een dito uitzicht over de prachtige baai van Oia.’

Wil je meer weten over Byoux? Check dan hier haar website. In deze rubriek laat ik ondernemers aan het woord. Welke ondernemer zie jij hier graag terug? Geef je tips gerust hieronder door!

on

Recommended Posts
0