Ondernemer aan het woord: Ilona, eigenaresse Mediachick

 In Interviews, Ondernemen

Op haar 25ste stond ze op de stoep bij de kamer van koophandel met een eigen plan. Ze besloot voor zichzelf te beginnen in haar favoriete branche. Vandaag de dag houdt ze zich bezig met websites bouwen, grafische vormgeving en Social Media. Punctualiteit, creativiteit, het volgen van haar gevoel en doorzettingsvermogen zijn de key to succes voor Ilona. Hoe ze dat doet, lees je hier.

Waar staat MediaChick precies voor? (Waarvoor kunnen mensen bij je terecht?)

MediaChick is een agency voor online en offline branding, je kan bij ons terecht voor webdesign, vormgeving, Social Media en copywriting. We bouwen websites en webshops, ontwerpen je bedrijfsnaam, logo, huisstijl of drukwerk, beheren je Social Media kanalen of ontwerpen je Social Media branding en we kunnen SEO-teksten of blogberichten voor je schrijven.

Waar droomde je als klein meisje van?

Als klein meisje droomde ik van een baan als paardenarts. Maar toen ik erachter kwam hoe lang je daarvoor moest studeren heb ik dat idee maar laten varen…ik vond school leuk hoor, maar niet voor een te lange periode!

Op mijn 25ste was de dag daar, ik hakte de knoop door, nam ontslag en 3 maand later op 10 augustus 2015 startte ik mijn eigen bedrijf.

Wat zorgde ervoor dat je ging ondernemen?

Ik wist altijd al dat ik een eigen bedrijf wilde, ik had alleen nog geen idee in wat! Ik volgde de opleiding Ondernemer Detailhandel op het MBO en daarna Commerciële Economie op het HBO, beide brede opleidingen waar je “van alles wat” leerde. Na mijn opleiding kreeg ik een baan bij een sieradenlabel als office manager, maar op mijn 25ste nam ik ontslag. Na een maand thuiszitten om te bedenken wat ik nou echt graag wilde gaan doen heb ik besloten om gewoon voor mezelf te beginnen. Ik dacht; als ik het nu niet doe, komt het er nooit meer van. Dus gaan met die banaan en binnen een week had ik mijn bedrijf ingeschreven bij de KvK! 

Wat is jouw drijfveer?

Die is eigenlijk heel simpel, ik wil mijn eigen bedrijf hebben en houden. Er is uiteraard niets mis met werken voor een werkgever maar dat is niet mijn ambitie. Ik heb altijd al een eigen bedrijf willen hebben en nu ik dat heb waargemaakt wil ik het ook niet meer kwijt.

Je bent kersverse mama! Hoe zie je de combinatie van girlboss vs momlife?

Ik mag in mijn handen knijpen want ik heb een ontzettend lief en relaxed meisje van 10 weken dat ’s nachts al doorslaapt en overdag ook heerlijk rustig is. Het grote voordeel is dat ik vanuit huis werk, dus nu ze nog thuis is, is dit goed te combineren. Binnenkort gaat ze 3 dagen naar oma, ik heb haar op woensdag en mijn vriend op vrijdag. Dit zal zo zijn tot ze naar de peuterspeelzaal gaat en dan zien we dan wel weer hoe vaak ze thuis zal zijn of bij oma. Dat is het fijne aan je eigen bedrijf hebben, je bent erg flexibel.

Ik doe mijn werk met heel veel passie en plezier, elke dag!

Wat vind je het allerleukste aan ondernemen?

Het allerleukste is toch wel mooie dingen maken voor andere ondernemers en andere ondernemers verder helpen. Ik werk vooral voor startende ondernemers en help ze op weg met een huisstijl, website of Social Media. Ik vind het erg leuk om dat te creëren en een soort basis te ontwerpen waarmee de ondernemer verder kan groeien.

Is er ook wel eens iets fout gegaan?

Helaas wel! Ik nam een opdracht aan en later bleek de persoon een oplichter te zijn. Ik had zijn website al gemaakt maar er werd niet betaald. Gelukkig was ik goed verzekerd en keerde de verzekering het bedrag uit. Maar het is niet leuk om zoiets mee te maken. Je doet zo je best en dan word je opgelicht. Maar daar leer je wel van en daarom vraag ik nu altijd eerst een aanbetaling te doen als het om grote bedragen gaat, zo weet ik zeker dat erg geld is om de opdracht te betalen.

Wat zijn je dromen en toekomstplannen?

Eerlijk gezegd vind ik het heel erg fijn zoals het nu gaat. En hoop ik dat het ook zo blijft in de toekomst. Ik krijg hele leuke opdrachten binnen, heb een paar vaste Social Media klanten waar ik wekelijks berichten voor post en ondernemers weten me steeds vaker te vinden voor hun vormgeving of webdesign. Alleen deze week al mag ik twee bedrijfsnamen ontwerpen, twee logo’s, een website en een webshop. Ik verveel me in ieder geval niet! Ik zou nog wel heel graag een online programma willen opzetten waarbij je leert hoe je een WordPress website maakt. Maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Maar het gaat er wel komen!

Wat voor advies zou jij een andere momboss willen meegeven?

Je man/vriend en eventueel kinderen altijd op nummer 1, je vrienden op nummer 2 en je werk komt daarna. Plan alles goed in, doe geen beloftes die je niet waar kan maken en zorg ook dat je ontspant, want niemand heeft er iets aan als je overspannen raakt!

 wanneer je uitgeblust op de grond ligt heeft niemand daar iets aan.

Laatste vraag; je hebt het huisstijlconcept van By Linsey mee uitgedacht. Hoe kwam je op dit idee?

Dat is alweer bijna een jaar geleden! Ik kan me herinneren dat er werd gevraagd om lichte kleuren en een sierlijk lettertype. We hebben toen gevraagd om wat inspiratie materiaal op te sturen en zijn toen je logo gaan ontwerpen. We hebben toen een paar voorstellen aangeleverd en na wat aanpassingen was het definitieve logo al snel gekozen. Vraag me niet hoe maar vaak heb ik meteen een beeld bij iemand of het bedrijf en kan dat dan vertalen naar een ontwerp, maar goed ook want dat is wel handig in mijn vak, haha!

Wil je meer weten over Mediachick? Check dan hier de website. In deze rubriek laat ik ondernemers aan het woord. Welke ondernemer zie jij hier graag terug? Geef je tips gerust hieronder door!

Recommended Posts