Dé musthave voor je familievakantie: De MINI EasyWalker XS-buggy

 In Algemeen, Family, Kids, Tips, Travel

Het is je beste vriend als je met een kind reist: de buggy. Nu onze kleine meid wat groter wordt, ging ook ik op zoek naar dé perfecte reisbuggy. Ik plaatste een oproepje op InstaStories en kreeg zo veel leuke reacties! Dus: inspiratie genoeg gelukkig! Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de MINI EasyWalker XS-buggy. Waarom? Dat lees je hieronder (ps.: deze post is niet gesponsord).

Als ik iets in mijn hoofd heb moet ik het direct hebben! Tijdens onze eerste vliegreis schafte ik dus een ergonomische draagzak aan. Absolute musthave als je met een baby reist! Onze kinderwagen ging mee in een reistas. Toen een topkeus (dus reis je met een kleine baby: dan is dit dé tip), maar nu onze dochter 8 maanden oud is, wil ze vanuit een buggy lekker de wereld om haar heen bewonderen. Bovendien is zo’n buggy nét wat makkelijker mee te nemen dan een hele kinderwagen. Dus… ik ging op zoek naar de beste reisbuggy.

Buggy’s, buggy’s en nog eens…. buggy’s

Uhm… keuze genoeg! Ik kreeg bijna 50 tips en zo kon ik gelukkig snel een shortlist formuleren. Namelijk:

 • De MINI EasyWalker XS
 • De MacLaren
 • De Koelstra
 • De Babyzen YoYo

Deze buggy’s vinden jullie top! Kwaliteit staat voor mij op nummer één, maar je weet inmiddels ook wel dat ik dol ben op mooie plekjes én mooie spullen. En de MINI EasyWalker XS-buggy steekt er met kop en schouders bovenuit als je een stylish exemplaar zoekt! Deze buggy heeft namelijk verdacht veel weg van de welbekende MINI-auto. De nieuwste MINI EasyWalker XS is nú al mijn beste baby -aankoop ever.

Zo licht als een veertje 

Wij kozen voor de MINI EasyWalker XS LXRY Black. Niet (alleen… ;)) omdat ik zelf zo graag in een MINI had rondgereden… Maar vooral omdat ‘ie aan al onze eisen voldeed. Dit was onze checklist:

 • Superlicht
 • Fraai design
 • Grote zonnekap
 • Verstelbare rugleuning
 • Voetensteun
 • Kan als handbagage mee in het vliegtuig
 • Ideaal voor op het strand
 • Verstelbare rugleuning (geschikt voor middagdutjes!)

Nou dat was dus: check, check, check en nog eens check! Ook relaxed: zelfs als je niet zo eh…. superhandig bent, kun je ‘m dus binnen no time in- en uitklappen. Met één hand! (Ja ik heb het geprobeerd en het kan dus echt.) En dan vergeet ik nog de ruime boodschappenmand, heel handig voor je souvenirs (of je boodschappen natuurlijk ;)).

 

Laat je kindje vast aan de buggy wennen

Mijn tip: laat je kindje voor de vakantie alvast aan de buggy wennen. Dat ging bij ons gelukkig supergoed. We kregen de buggy zondag en dinsdag gingen we op vakantie. Ze had dus nog een paar daagjes om lekker in de buggy te spelen en slapen en dat ging meteen perfect. Ze vond het heerlijk om lekker om zich heen te kunnen kijken! Ik kwam er ook meteen achter dat ‘ie supersoepel rijdt, en dat is wel zo fijn voor mama (of papa).

Safety first

Deze buggy heeft een vijfpunts veiligheidsgordel. Dus je weet zeker dat je kindje helemaal veilig is!

Wat kost dat? 

Wij kochten de MINI EasyWalker XS LXRY Black voor €249,-. Het is niet de goedkoopste buggy, maar ook niet de duurste in deze categorie buggy’s. En we kunnen vast een paar jaar vooruit met deze fijne buggy.

Liever naar mama of papa kijken?

Onze dochter vindt het dus heerlijk om haar omgeving lekker te verkennen, maar vindt jouw kindje het fijner om het vertrouwde gezicht van mama of papa te zien? Dan adviseer ik je eens naar de Quinny Zapp Xtra2 buggy te kijken. Je kindje kan dan zowel naar jou kijken, als naar de omgeving (verstelbaar zitje).

MacLaren?

Als ik de verkopers van meerdere winkels mag geloven, is naast de MINI XS ook de  MacLaren favoriet. Persoonlijk vind ik deze minder qua design, vandaar dat de keus snel gemaakt was. De MacLaren en MINI zijn verder vergelijkbaar als je kijkt naar de kwaliteit.

Buggy-keuzestress?

Zie je door de bomen (of buggy’s) het bos niet meer? Vraag jezelf af waar je de buggy voor gaat gebruiken, wat je budget is en wat het ideale gewicht van je buggy is (een zwaardere buggy gaat vaak iets langer mee).

Hopelijk heb je iets aan mijn review. Ik kan je zeggen: wij hebben van deze buggy genoten én gaan er volgende vakantie zeker weer gebruik van maken. En het allerbelangrijkste: onze dochter vindt het ook helemaal prima!

Recommended Posts