Mijn liefde voor Italië

 In Bestemmingen, Europa, Travel

Naast Ibiza heb ik nóg zo’n grote (vakantie)liefde: Italië. Een aantal jaren geleden bezocht ik Italië voor het eerst. Het land bekend om de pizza en pasta (en wijnen!), kent zó veel mooie plekken om te bezoeken. In deze blog deel ik mijn favoriete plekjes.

Op roadtrip langs de Italiaanse Riviera

Mijn verliefdheid begon met een mooie roadtrip via Zuid-Frankrijk naar het noorden van Italië: de Bloemenriviera. Dan check je de mooiste (en minder mooie…) plaatsen zoals: Portofino en Rapallo. In San Remo sliepen we in het bekende ‘Hotel de Paris’. Een hotel met grandeur, prachtig gelegen aan de boulevard! Het plaatsje Portofino heeft mijn hart gestolen! Oké, het is toeristisch, maar wat een charme heeft dit heerlijke kleurrijke kustdorpje. Drink een lekker kopje koffie op een van de mooie terrassen aan de haven en bewonder de meterslange jachten die hier aanleggen. Houd je niet zo van jetset? Neem dan een kijkje bij het dorpje Santa Margherita. Ook zo’n schilderachtig kustdorpje!

Heb je hierna de smaak te pakken? Spot dan de vijf spectaculair gelegen dorpjes: Cinque Terre. Adembenemende uitzichten gegarandeerd!

Het adembenemende Cinque Terre

Citytrip naar het prachtige Rome

Na deze roadtrip smaakte Italië naar meer! En Rome stond natuurlijk meteen bovenaan mijn wishlist. Niet voor niets: het is dus echt prachtig! Slenteren door de straatjes, héérlijk Italiaans eten, mooie bezienswaardigheden en volop winkelaanbod. En romantisch is het ook! Breng eens een bezoek aan het park Villa Borghese, huur een roeibootje en maak een heerlijk ontspannen tochtje over het meertje. Ook heb je vanuit dit park een prachtig uitzicht over de stad. Take a picture!

Rondreis Sicilië

Onze vakantie naar Sicilië stond in het teken van cultuur, strand en lekker eten. Het mooiste aan Sicilië?  Wat mij betreft het vissersdorpje Cefalu. We verbleven hier in een prachtige B&B op loopafstand van het strand. En elke ochtend ontbijt uit eigen tuin… wat wil je nog meer?  Ondanks de drukte in Taormina, vind ik deze romantische stad de moeite waard. Met haar prachtige steegjes en de mooiste uitzichten. Dagje strand? Ga dan naar het strand van San Vita Lo Capo. Welkom in het paradijs! Zeker met kinderen ook de moeite waard! Ben je meer van de cultuur? Dan mag een bezoek aan de Etna natuurlijk niet ontbreken, maar bewonder ook het pittoreske Erice met haar Middeleeuwse kerken én breng een bezoek aan de zuidelijke stad Agrigento (bekend om de oude ruïnes en tempels). Een veelzijdig vakantie-eiland dus!

Het mooie vissersdorpje Cefalù

Magisch of toeristisch? Italiaanse meren

Daarnaast bezocht ik nog de bekende meren als het Como- en Gardameer. Het Gardameer deed me vrij weinig (te druk met Nederlandse en Duitse toeristen), maar het Comomeer (op de grens van Zwitserland/Italië) vond ik daarentegen magisch. Ik kan dan ook niet wachten om daar dit jaar terug te keren! Heerlijk verdwalen in de leuke dorpjes én genieten van de mooie natuur! En een fijn voordeel: je rijdt er binnen één dag naar toe!

De liefde proeven, vieren en beleven in Toscane

Hoewel ik dus veel moois in Italië zag, ging mijn hart pas echt sneller slaan (lees: op hol!) in Toscane! Geen enkele Italiaanse streek kan hier (wat mij betreft!) tegenop. Alles wat voor mij een vakantie perfect maakt, heeft Toscane te bieden. Van glooiende landschappen met heerlijke wijnboertjes tot cultuur snuiven in authentieke dorpjes. Het eten? Goddelijk! De wijn? Verrukkelijk! Een autotocht? Het maakt niet uit of je links of rechts slaat, het is overal even mooi! Qua steden is Florence natuurlijk geweldig! Maar ook Lucca en Sienna hebben we al meerdere malen bezocht. En wat dacht je van het dorpje San Gimignano (bekend vanwege haar torens én het lekkerste ijs van de wereld), Pienza of Volterra? Eigenlijk kan ik helemaal niet kiezen. Alle dorpjes hebben zoveel charme!

‘La dolce vita’ in Florence

Wij hebben hier al meerdere kleinschalige villa’s en agriturismo’s bezocht. Plekjes die mij het ultieme vakantiegevoel geven met unieke uitzichten en heerlijke ontbijtjes! Het zal je niet verwonderen dat wij onze liefde bezegeld hebben in Toscane. We zijn getrouwd in een prachtig gelegen kapelletje middenin het Chianti-gedeelte waar we genoten van elkaar én een waanzinnig mooi uitzicht.

Zoals je leest ben ik al op veel plekken in Italië geweest. Niet zo verwonderlijk, als je hier trouwt, ‘moet’ je natuurlijk vaak hierheen 😉  De afgelopen twee jaar hebben we Toscane dan ook wel zes keer bezocht! Het verveelt zeker niet, we gaan weer terug!  Dit jaar voor een fotoshoot met ons kleine meisje op onze trouwlocatie!

Vier de liefde in Toscane

Wishlist: Sardinië en Positano

Wat staat er nog op mijn 2wishlist? Genoeg! Zo gaan we dit jaar een bezoek brengen aan Sardinië. De reden is eigenlijk heel simpel: we zoeken een mooie strandvakantie met ons kleine meisje (dan bijna 1 jaar!) en Sardinië staat natuurlijk bekend vanwege haar lang gerekte stranden. Tel daar de cultuur van Italië bij op en het kan voor ons bijna niet misgaan. Als Italië-liefhebber, ben ik nog nooit in Milaan geweest. Het heeft nooit mijn aandacht getrokken, maar het begint steeds meer te kriebelen om hier een keer te shoppen. Ook de Amalfikust (met o.a. het dorpje Positano) staat hoog op mijn wishlist. Het lijkt me alleen minder kindvriendelijk? Heb jij hier toevallig ervaring mee? Ook ben ik benieuwd of jij Italië ook zo’n fijn vakantieland vindt? En welke streek jouw voorkeur heeft? Laat het me weten in een reactie.

Liefs,
Linsey

Recommended Posts