Shop & sleep: hier vind ik de leukste baby- en kinderkleding

 In Algemeen, Family, Kids, Tips, Travel

Zoals zo veel vrouwen, ben ik ook dol op shoppen. En als echte travel-lover, combineer ik een shopexpeditie dan ook het liefst met een leuk tripje. Omdat ik vaak de vraag krijg waar ik de kleding voor mijn dochtertje koop, deel ik hier mijn favoriete shopplekjes (en de allerleukste babykleding-merken). Shop ze!

Mijn favoriete merken

Wat is het toch heerlijk om al die kleine ieniemienie-kleertjes te shoppen! Zelfs voordat ik zwanger was, kon ik me daar al op verheugen. Ik ben gek op fijne stoffen, zachte kleurtjes, lieve kraagjes en mooie details. Dit vind ik vooral terug in de Franse en Spaanse merken. Ik ben fan van merken als Tartine et Chocolat, Petit Bateau en Lili Gaufrette. Maar ook shop ik graag bij de grotere ZARA-ketens.

PARIJS: waar shopwalhalla

Niet voor niets is dit één van de belangrijkste modehoofdsteden. Een inspiratiebron voor veel designers. Dé ideale stad om te shoppen, zeker als je zoals ik gek bent op Franse merkjes.  Al mijn favoriete babymerken zijn hier dan ook te koop. De winkel van Tartine et Chocolat is voor mij een echte snoepwinkel. En eenmaal in de winkel word ik meteen hebberig en wil ik echt alles hebben! Al zegt mijn portemonnee al snel nee. Ik vind het alleen al heerlijk om al dat moois te bekijken. Ook zo’n shophemeltje: Lili Guafrette. Ik ben vooral dol op de broekjes en ik kan verklappen: de kwaliteit is top!

Hoteltip: The Grand Pigalle Hotel => Fijne sfeer, ideale ligging en supermooie inrichting!

Hoteltip: Le Grand Pigalle

ANTWERPEN: heerlijk shoppen dicht bij huis

Nog zo’n fantastische winkelstad, maar dan dichterbij huis. In deze stad kun je duidelijk de Franse invloeden opmerken. Je vindt hier dan ook de leukste Franse shops. Hier vind je mijn favoriete shops:  Tartine et Chocolat en Petit Bateau. Dat laatste merk staat garant voor superschattige en zachte kleertjes. Het allereerste pakjes voor onze dochter was van Petit Bateau.

Hoteltip: Hotel Julien.  -> Prachtig interieur, in het hart van de stad, charme en perfecte service

Hoteltip: hotel Julien

MAASMECHELEN: outletshopping

Een outletcentrum met een selectie van grote internationale modemerken. Een sfeervolle plek, alles op en top verzorgd. Niet alleen goed voor een dagje shoppen, je kunt hier ook lekker even wat eten of drinken.

Omdat de meeste mensen hier Frans (of Duits) spreken, waan je je zelfs even in het buitenland. Ik vind dat de terrasjes zelfs niet zouden misstaan op een Frans pleintje. Je hoeft dus helemaal niet naar Parijs te rijden voor een geweldige shopervaring!

Terhills hotel: een lifestyle experience

Hoteltip: Terhills Hotel -> Totaalplaatje! Huiselijke sfeer, luxe, prachtige kamers, geweldig restaurant, ligging t.o.v. shoppingcentra en natuur

NEDERLANDSE HOTSPOTS

Zoals je ziet, zijn er ook in Nederland genoeg shops met Franse en Spaanse merken. Wat dacht je van een bezoek aan de winkel Little Mack in Hoofddorp? Ben je op zoek naar het merk Tartine et Chocolat? Dan raad ik je een bezoek aan Laren aan. Daar zijn twee winkels gevestigd die dit merk verkopen, waaronder de mooie winkel Le Petit BB. Je gaat zeker niet met lege handen naar huis! En vergeet een bezoek aan Maastricht niet!

Le Petit BB

DE SPAANSE (HOOFD)STEDEN: ultieme shopbeleving

Of je nu op citytrip gaat naar Barcelona, Valencia of Mallorca. De grote ZARA-ketens vind je overal terug. Het aanbod is op de een of andere manier altijd net wat fijner dan in Nederland. Of zou de temperatuur meespelen (of het vakantiegevoel)? Je vindt de ZARA vaak in een geweldig mooi pand en het aanbod kinderkleding is in het buitenland altijd enorm.

Een goede reden om een citytrip te boeken, toch moeders? Verras je man met een voetbalwedstrijd en ga zelf lekker shoppen voor je kleintje.

Shop in the name of love

Natuurlijk kun je via de online shops (bijna) alle kleding thuis laten bezorgen, maar mijn voorkeur gaat nog altijd naar het fysiek bezoeken van een winkel. Want dat is en blijft toch het allerleukste, toch? Ik vind het fijn om de kleertjes in mijn handen te voelen en ik word nog altijd happy van een dagje shoppen met een heerlijk etentje als afsluiting.

Ben je ook dol op shoptripjes? In welke steden shop jij dan graag? En welke merken zijn bij jou favoriet?

 

 

Recommended Posts