Zó leef je in het nu! 10 tips om volop te genieten!

 In Algemeen

Heb je het gevoel dat je leven aan je voorbij vliegt? Knipper je met je ogen en is je kindje alweer een stuk gegroeid? Lijkt de vakantie waar je zó naar had uitgekeken in één dag voorbij? Je houdt de tijd vast, door in het nu te leven. Door te genieten van het moment. Als er iets is wat ik belangrijk vind, is dat het wel. Hoe ik dat doe, leven in het nu? Nou zo:

Oh, oh, wat kan ik als blogger blij worden van een compliment van een lezer. Toen een working mom me vertelde dat ze door deze blog aan het denken was gezet, begon ik helemaal te glunderen. Ze is ervan overtuigd dat ze wat rustiger moet gaan leven, meer moet genieten van het nu. Hoe tof is het als je iemand op deze manier weet te inspireren?

Je leest op mijn blog niet alleen over travel, lifestyle en family. Ik deel ook graag mijn andere passie: de juiste ‘mindset’ vinden. Positief in het leven staan, genieten van elke dag, er het beste uit halen. Dat willen we allemaal, toch? Ik ben op het gebied van de juiste balans vinden een echte ervaringsdeskundige, want voor mij is het ook heel regelmatig een heuse ‘struggle’ geweest. Ik heb geleerd van mijn ervaringen en merk dat ik nu super happy in het leven sta!

“Live in the present and make it so beautiful
that it will be worth remembering.”

Begrijp me niet verkeerd: ik ben een echte planner. Als het om werk gaat, om vakantie, om doelen stellen in mijn leven… Ik kan er intens van genieten als er weer een leuk reisje in het verschiet ligt! (Zo vind je hier onze vakantieplannen voor dit jaar). Maar ik kan ook heel goed leven in het nu. En al helemaal sinds ons kleine meisje er is. Ik koester onze dagelijkse momenten met het gezin. Ik zie niet alleen hoe mijn dochter zich volop ontwikkelt, ook maak ik als moeder een ontwikkeling door. Daar sta ik maar wat graag bij stil.

Genoeg ‘gepraat’, tijd voor mijn 10 toptips:

  1. Leef jouw leven, volg jouw eigen dromen

Ben je altijd bezig met wat de ander van je denkt of verwacht? Waarom? Leef jouw leven, ga voor jouw passie(s) en volg je eigen hart! Dat brengt geluk. Stel jezelf dus de vraag: doe ik dit omdat ik dit écht leuk vind of omdat iemand anders het van me verwacht?

  1. Doe de dingen waar je energie van krijgt

Het draait om jouw geluk, toch? Durf ‘nee’ te zeggen tegen dingen waar je geen energie van krijgt. Wees eerlijk: hoe erg vind je het zelf als iemand ‘nee’ verkoopt?  Je vindt die persoon dan toch ook niet meteen een stuk minder leuk? Zie je, het is geen ramp om niet álles te doen!

  1. Vergeet de tijd

De mooiste momenten, zijn die momenten waarop de tijd even niet bestaat.

  1. Dromen mag, maar richt je op vandaag

Je weet het inmiddels wel: ik ben een echte dromer. Ik deelde onlangs nog mijn dreamlist. Als je wilt dat die dromen uitkomen, moet je vandaag de eerste stap zetten. Anders blijft het bij die droom.  Dus zet vandaag de eerste stap én geniet vooral van de reis.

  1. Ontspan in de natuur

Ik ben een bezig bijtje.  Juist omdat ik altijd bezig ben, vind ik het heerlijk om soms te genieten van de rust. En die rust vind je instant in de natuur. Mijn tip: doe je deur open en stap naar buiten. Of je nu gaat wandelen in het bos, in het park of op het strand. Even geen telefoon, geen afleiding, maar genieten van de vrijheid. Enjoy de geuren en kleuren om je heen.

  1. Doe één ding tegelijk

Ik maak me zelf vaak schuldig aan het doen van meerdere dingen tegelijk. Maar eerlijk is eerlijk: niemand is een échte multitasker. Ik geniet veel meer, als ik focus.

  1. Laat negatieve gedachten en gevoelens los

Oh, wat kon ik vroeger piekeren. En bracht het me ergens? Eh… nee! Laat je negatieve gedachten los én richt je op het positieve. Zoals de glimlach van je kind, het voorjaarszonnetje óf de geur van de verse bos bloemen. Dat doet er echt toe, toch?

  1. Plan je me-time in! Geniet van dat stuk chocolade, een glas wijn of een heerlijk bad..

En doe dit vooral zonder schuldgevoel. Me-time is zo belangrijk! Daarna kun je er weer helemaal zijn voor anderen.

  1. Wees dankbaar

Ben je net als ik ontzettend ambitieus? Is ‘strever’ je middle name? Probeer niet altijd maar door te gaan, maar sta even stil. Kijk naar wat je hebt! Wees daar dankbaar voor. Ik neem elke dag de tijd om mijn dankbaarheid uit te spreken. Je hebt vaak zó veel om blij mee te zijn: van een warm huis, tot lieve mensen om je heen en een fijne job. Als je dit beseft, leer je gelukkig te zijn van de dingen die je nu hebt, in plaats van altijd maar te streven naar ‘nog meer’.

  1. Jij hebt de regie over je eigen leven

Je hebt misschien niet controle over álle situaties in je leven, maar je hebt wel in de hand hoe jij reageert. Jij bent de regisseur van jouw leven en niemand anders!

Ik hoop dat mijn tips je helpen. Ook ben ik benieuwd of jij nog mooie (aanvullende) tips hebt?

 

 

Recommended Posts
visitekaartje By Linsey