Reislustige mama? Leg je zwangerschap vast in het buitenland!

 In Family, Kids, Mama

Ben je net als ik een mega reislustige mama (to be). En ben je net als ik dol op mooie plaatjes en pictures? Dan is een zwangerschapsshoot in het buitenland echt iets voor jou! Wij genoten samen lekker van een paar daagjes in Toscane én lieten meteen de mooiste plaatjes schieten. Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt? Lees dan snel verder.

Een jaar geleden was ik zwanger en vloog ik met manlief naar Toscane voor een zwangerschapsshoot. Oeh, wat vliegt de tijd, nu heb ik gewoon een megalief meisje in mijn armen. Deze shoot was echt een droom die uitkwam voor ons. We hebben elkaar het ja-woord gegeven in Toscane én ik kwam hier erachter dat ik zwanger was. Dan past zo’n fotoshoot daar toch perfect bij? Het zal je niet verrassen dat we in september van dit jaar weer op dezelfde plek te vinden zijn, dit keer om de perfecte pictures te nemen met onze lieve dochter. Dat allemaal op onze trouwlocatie. Wat voel ik me gezegend zeg!

Waarom een zwangerschapsshoot in het buitenland?

Tja, voor ons was het heel logisch. Omdat er al zo veel mooie herinneringen gemaakt zijn op deze magische plek. Toscane is voor ons een super bijzonder gebied, waar we maar terug blijven komen. Een plek die in ons hart zit. Maar ook als je niet zo’n magische locatie op het oog hebt, kan het heerlijk zijn om naar het buitenland te reizen voor dé zwangerschapsshoot. Zwanger zijn is zó enorm bijzonder, dat mag je vieren, toch? Dus neem foto’s met je voetjes in het strand of zoek een bosrijke omgeving op. Ga hoe dan ook voor een plek die bij jullie past. Een plek waar je samen helemaal tot rust kunt komen. Want zo kom je ook tot het beste resultaat.

Dé locatie van onze shoot

Je kent ze wel, de schilderachtige plaatjes van Toscane. Daarom wilden we hier trouwen en daarom maken we hier zo graag foto’s. Picture this: een prachtige villa midden in het Chianti-gedeelte. Samen hand in hand wandelen door glooiende heuvels, tussen de olijfbomen en wijngaarden in onder de Toscaanse zon. Ons meisje heeft in de buik de intense liefde mogen voelen. Het ging ons niet eens zozeer om de foto’s, het was een moment om van de zwangerschap te genieten! Een herinnering voor het leven!

Tips voor een zorgeloze zwangerschapsshoot in het buitenland

  • Doe wat goed voelt

Ik vond bijvoorbeeld een fotoshoot van mijn bolle buikje niet per se nodig, maar wilde wel een mooie herinnering maken. Foto’s die in de buitenlucht gemaakt worden, zijn vaak wat spontaner (iets wat volledig bij ons past).

  • Take a picture in het tweede tremester

Over het algemeen worden zwangerschapsshoots gepland tussen de 33e en 36e week. Omdat wij gingen vliegen, hebben wij gekozen om het tweede trimester te gaan (maand 4 t/m 6). Wil je toch later in je zwangerschap vliegen? Check dan bij de vliegmaatschappij of je een verklaring nodig hebt.

  • Medische voorzieningen: voor een veilig gevoel

Een prachtige plek in the middle of nowhere klinkt misschien aantrekkelijk, maar het is wel fijn als er in de buurt goede medische zorg aanwezig is (je weet het tenslotte nooit..).  En vergeet niet de belangrijke telefoonnummers (zoals die van je verloskundige) op te slaan in je telefoon. Zorg ook voor een goede verzekering.

  • Vliegtips voor zwangeren

Zwanger en vliegen? Dat gaat prima samen, is mijn ervaring. Draag je gordel laag en maak regelmatig een wandelingetje door het vliegtuig. Ook een goede tip: reserveer een plekje aan het gangpad. Want zo kun je regelmatig naar het toilet.

  • Wees voorzichtig met de zon

Als je zwanger bent, heb je meer kans op het ontwikkelen van pigmentvlekken door de zon (het zogenaamde zwangerschapsmasker). Wees dus extra voorzichtig in de zon. En kies natuurlijk voor een hoge beschermingsfactor.

  • Last but not least: GENIET van het bijzondere moment, met elkaar en het wondertje in je buik.

Hopelijk heb ik je mogen inspireren met deze blog. Je hoeft natuurlijk niet per se naar het buitenland voor mooie foto’s. In Nederland heb je ook stranden of prachtige natuurgebieden. Of misschien voel jij je wel helemaal thuis in een studio? Ik vond het in ieder geval heel bijzonder om onze shoot in Toscane te laten plaatsvinden en ik kan niet wachten om in september terug te keren voor een nieuwe shoot mét ons kleine meisje in de hoofdrol!

Een fotoshoot in het buitenland, is dat iets voor jou? Voor welke locatie zou jij kiezen?

 

Recommended Posts
lang-leve-de-lente