Woonmaand: kijkje in de kinderkamer

 In Boutique

Oktober: woonmaand! En dat betekent… volop wooninspiratie op mijn blog. Het lijkt me leuk om af te trappen met details van het kamertje van onze lieve dochter. Een grote, lichte kamer mét natuurlijk de By Linsey-touch. Deze plek in ons huis is gevuld met liefde en aandacht, dat voel je. Kijk je mee?  

Zoals je misschien wel weet, houd ik van rust en eenvoud. Bij het inrichten ga ik uit van een rustige basis, meestal is dat wit. Vervolgens ga ik aan de slag met natuurlijke materialen zoals riet, rotan of hout…. Maar: een kinderkamer kan volgens mij niet zonder een snufje kleur. Wij kozen voor zacht-roze. Als ik de kamer van Chloë binnen stap denk ik altijd: wat een lieflijk paradijsje. Wat ik erg fijn vind, is dat de kamer best ruim is voor een babykamer. Zo kun je qua decoratie lekker uitpakken!

Waar herinneringen worden gemaakt!.

Zo staat er een ledikantje, een grote commode, een mooie kledingkast, een tipi-tentje, een schommelstoel en een wipper in het kamertje. De hoekjes zijn gevuld met mooie rieten manden met knuffels en een laddertje met een tasje. Naast de kleuren wit en roze, kies ik voor natuurlijke materialen. Zo hangen er aan de muur twee witte schelpenspiegeltjes en een grote boho-dromenvanger, waar ik echt verliefd op ben! De eyecatcher!

Commode: multifunctioneel en onmisbaar

In de kamer staat een ruime commode waar we met veel plezier gebruik van maken. Het aankleden is telkens weer een feestje. Chloë rommelt lekker in een mandje waar veel producten van Rituals verstopt zitten.  Maar vaak ligt er ook een knuffel klaar waar ze volop tegen kletst. De commode is echt ‘af’ door haar prachtige doopjukje en een decoratief uiltje. De wandhanger boven de commode staat vol met mooie producten van Rituals, leesboekjes en nog wat decoratieve items uit mijn shop (ik kan het natuurlijk niet laten!).

 

It’s all about the details

Een laddertje is altijd leuk! Je kunt er zo veel mee! Het ene moment hangen we er een setje kleertjes aan, het volgende moment hippe cottonbal-lights en of een prachtige rieten mand en een tasje (zie foto).

Mijn favoriet: de mooie authentieke schommelstoel, ‘aangekleed’ met kussens en een bijpassende kleed. Niet alleen mooi en decoratief, maar ook nog eens een heerlijke plek om samen met mijn meisje te zitten en een boekje te lezen.

Aan de kledingkast hangen we vaak haar mooiste kledingsetjes of in dit geval het lieflijke wolkje met druppels. Haar kastje is gevuld met (ook weer licht gekleurde) kleding. Door de bamboe-hangers, krijg ik ook weer een dosis vakantiegevoel!

Om de grote kamer wat te ‘breken’, hebben we gebruik gemaakt van een mooie mat in natuurlijke kleuren. Daar staat een hobbelpaardje waar ze met plezier in schommelt (of haar knuffels!).

Een speelhoekje op de kamer

Deze tipi-tent stond afgelopen zomer in de tuin, maar heeft nu een mooi plekje in de kamer gekregen. Er staat een poppenbedje in en er liggen wat kussens in. De tent is gestyled met een dromenvanger en een mooie slinger. Een heerlijk hoekje!

  

Vergeet de muren niet

Om haar kinderkamer compleet te maken, kiezen we voor mooie versiering aan de muren. Van de schelpenspiegel krijg ik instant dat fijne vakantiegevoel. Dat geeft de kamer echt iets extra’s! En… helemaal boho-proof!

   

Wishlist!

Wat mij betreft is de inrichting van mijn huis nooit af. Ik vind het zo leuk om elke keer wat details te veranderen, waardoor je weer verrast wordt door je eigen woning!

 

Van babykamer naar peuterkamer

Langzaam verandert haar kamer in een waar peuterparadijs. Soms pink ik daar wel een traantje om weg. Bijvoorbeeld omdat dit schattige bohemian-wiegje geen plekje gaat krijgen in haar kamertje. Je kunt ‘m namelijk zo geweldig combineren met kussens of een plaid.

Meer wooninspiratie deze maand!

Ik ga deze woonmaand natuurlijk nog meer inspiratie met jullie delen! Dus stay tuned en neem regelmatig een kijkje.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en tot een volgende woonblog!

 

 

Recommended Posts