Interview met Marleen van Bijzonder Plekje

 In Algemeen, Interviews, Ondernemen

In de nieuwe rubriek ‘Ondernemer in de spotlight’ zet ik personen in de spotlight die een inspiratiebron zijn óf leven vanuit hun passie of talent en zich hierin onderscheiden.

ondernemers in de spotlight

Mijn passie in het opsporen van leuke plekjes zit er ál jaren in! Ik herinner mij dan ook zeker het eerste contact met de website www.bijzonderplekje.nl. Ik bijt daarom het spits af met Marleen van Bijzonder Plekje. Een plek waar ik úren kon snuffelen tussen allerlei knusse B&B of Hotel-tips! Tijd om Bijzonder Plekje voor te stellen aan jou:

  • Vertel eens over Bijzonder Plekje

Bijzonder Plekje verzamelt bijzondere adressen voor een dagje uit, nachtje weg of vakantie. Kleinschalige adressen, net even anders dan anders. Met persoonlijke aandacht, op een unieke locatie, met oprechte gastvrijheid. Ik ben met Bijzonder Plekje begonnen vanuit een eigen behoefte.

“Ik ben dol op plekken waar het fijn is om te zijn, waar alles klopt. Ik moet altijd van alles van mezelf. Even links, even rechts: moeten, moeten, moeten…. Door de juiste plek valt dat van je af. Het maakt me zo gelukkig! Ik wil dat zo graag delen met anderen. Mensen laten zien dat er zoveel meer is dan een standaard hotel of vakantiepark, dat een bijzonder plekje zoveel meerwaarde biedt aan je vakantie.”

  • Vertel eens iets over jezelf, wie is de persoon achter de Bijzonder Plekje?

Ik ben Marleen, moeder van drie tieners, oudste 15, jongste 12, en ben van huis uit opgegroeid met reizen. Mijn ouders reisden veel en ver, mijn vader werkte in Italië. Door zijn mooie verhalen had ik me voorgenomen om voor mijn 30e de wereld gezien te hebben. Ik ben een eind gekomen… Als reisbegeleider veel op pad geweest en daarnaast met mijn rugzak over de wereld gezworven. Later als Afrika & Midden Oosten deskundige gewerkt totdat ik voor mezelf ben begonnen.

  • Als je moet kiezen: wat vind je het allerleukste aan je werk?

Het allerleukste is het ontdekken van een plekje en de gesprekken met de eigenaren. De gepassioneerde verhalen, de redenen waarom… Na een bijzondere ontmoeting ga ik met zoveel energie weer naar huis.

  • Wat is je favoriete vakantieland én waarom?

Ik heb niet een favoriet vakantieland. Er zijn zoveel mooie bestemmingen met elk een eigen charme. Ik hou van Italië om de keuken en het buiten leven, van Scandinavië om het licht, de ruimte en de toffe koffieadressen, van Engeland vanwege de natuur, van ons eigen land waar nog zoveel te ontdekken is…

  • Als je één accommodatie mag aanraden, wat is dan voor jou de ultieme favoriet?

De ultieme favoriet… zo moeilijk om te zeggen. De geselecteerde plekjes zijn allemaal bijzonder. Hoe fijn iets was, hangt ook af van je gevoel, waarom je er was en met wie. Een all-time favorite is boutique hotel Herangtunet in Noorwegen. Een plek waar echt alles klopt.

  • Heb je tips voor lezers die unieke vakanties zoeken? (Bijvoorbeeld: waar kun je op letten).

Ga op je gevoel af. Je voelt direct of iets goed is of niet. In een oogopslag zie je vaak of een plekje klopt. Dat begint al bij de website. Is er aandacht besteed aan mooie foto’s, straalt de website sfeer uit, zijn de teksten prettig te lezen?

  • Laatste vraag: hoe zou je Linsey als traveller omschrijven? Wat voor stijl vakantieganger is ze?

Linsey is een zelfbewuste reiziger, die de lat hoog legt. Een ‘luxe paardje’ in de positieve zin van het woord. Linsey gaat niet zomaar op vakantie, de geselecteerde plek is de basis van alles. Het oog wil tenslotte ook wat. Genieten van design, luxe en comfort. Linsey reist op niveau.

All-time favouritee: boutique hotel Herangtune

Ben je na het lezen van dit interview nieuwsgierig geworden naar alle Bijzondere Plekjes die Marleen adviseert? Neem dan zeker een kijkje op de website van Bijzonder Plekje en laat je inspireren.

Lijkt het je ook leuk om geïnterviewd te worden? Stuur dan een e-mail met je passie naar info@bylinsey.nl. 

 

Recommended Posts