Ik heb mijn baan opgezegd! Ik wil mijn dromen najagen

 In Algemeen, Lifestyle

Ik heb écht gekozen voor mezelf! Ik heb mijn baan opgezegd. En nee, dat vond ik niet makkelijk, want mijn loyaliteitsgevoel is groot. En hoe zeer ik ook achter mijn keuze sta, het valt niet mee om na jaren een stukje zekerheid op te geven. Bovendien had ik een leuke job, met veel ruimte om mezelf te ontplooien en volop vrijheid. En toch, voelt het goed, om te stoppen. Mijn doel is helderder dan ooit. Ik wil mijn dromen najagen! En om dat te bewerkstelligen, is focus ontzettend belangrijk! Focus op mijn gezin en focus op ByLinsey.nl. Want ik kan niet wachten om By Linsey verder uit te bouwen als merk. Meet Linsey: freelancer!

En ook al voelt de keuze goed, tijdens het gesprek had ik het echt wel even zwaar. Mijn werk voelt na al die jaren als een stukje van mezelf. Je gaat je toch afvragen: doe ik er goed aan zo’n leuke baan op te geven? Een job waar ik zo veel vrijheid kreeg? Maar ik wist: het twijfelen, het wikken en wegen is nu voorbij. Ik heb mijn beslissing definitief genomen. Ik volg mijn gevoel en weet dat dit het beste moment is. Met spijt terugkijken? Dat wil ik niet. Daarom hak ik nú de knoop door en ga ik door als zelfstandige. Gelukkig ben ik altijd open en eerlijk geweest en kwam het voor het bedrijf niet als ‘donderslag bij heldere hemel’. Ik ben heel blij met het wederzijdse begrip en natuurlijk vertrek ik niet meteen. Ik werk deze zomer nog door en sta ook altijd klaar om op freelance basis te werken.

Mijn hart maakt een sprongetje in ‘t diepe!

En hoe nu verder?

Toen ik na het gesprek thuis kwam, moest ik wel even een paar keer diep ademhalen. Want: hoe nu verder… Maar eigenlijk weet ik dat heel goed! Ik richt me nu op mijn gezin en Bylinsey.nl. Want laten we eerlijk zijn: het moederschap is als een extra baan. De mooiste die er bestaat, maar ook intensief en het kost veel tijd.

De toekomst van Bylinsey.nl

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Die slogan ken je vast. En zo voelt het écht als het om By Linsey gaat. Ik ben nog geen half jaar ‘in de lucht’ met mijn website en de eerste opdrachten en samenwerkingen zijn al een feit. Ik moet mezelf echt even knijpen, het is een droom die uitkomt. Bovendien zijn het ook nog eens hele leuke opdrachten, waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Zo mag ik in september twee toffe vakantielocaties in het buitenland testen en heb ik een superleuke samenwerking op het gebied van styling. Als je me een beetje kent, weet je hoe fantastisch ik dat vind. En daar blijft het niet bij! Ik krijg nu de ruimte om me als freelancer te gaan ontwikkelen en ik heb de eerste aanvragen op het gebied van (online) communicatie al binnen. En daarnaast heb ik al eens verteld over mijn wens om een webshop te koppelen aan By Linsey. Nou, dat idee krijgt steeds meer vorm. Dus stay tuned! Ik vind het geweldig dat mijn keiharde werken zijn vruchten afwerpt.

Volop support

Ik kan deze keuze ook maken, omdat mijn man me hierin volledig ondersteunt. Hij gelooft in mijn dromen. Vlak voor het gesprek stuurde hij mij het bericht: ‘Jij maakt de beste beslissing die je kan maken en ik sta volledig achter je om je in je dromen te steunen. Ik zie en voel je passie in wat je doet. Een beter voorbeeld voor onze dochter kan ik me niet wensen. Ik ben supertrots op jou.’  Vriendinnen vinden het een dappere beslissing, maar ook één die ik al eerder had moeten maken. Mijn ouders zien ook in dat mijn passies ergens anders liggen. Alleen vinden zij zekerheid ook heel belangrijk (generatieverschilletje). Ze begrijpen niet zo veel van de online-wereld. Toch vinden ze het geweldig om te zien hoe ik me hierin ontwikkel. Sterker nog: mijn vader gaat graag mee naar Italië om locaties te testen. 🙂

Freelancer Linsey!

En dus laat ik me deze week inschrijven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige (ZZP’er). Tijd voor champagne! Ik kán niet stilzitten en dat ga ik dus ook niet doen. Maar ik richt me nu op de dingen die ik wil zien groeien: mijn familie en By Linsey. Wat voelt dat heerlijk. Natuurlijk is het een luxe als je je baan kunt opgeven. Gelukkig heb ik in al die jaren een mooi spaarcentje opgebouwd, zodat ik in alle rust de volgende stappen kan nemen. En mocht het weer gaan kriebelen, dan kan ik toch gewoon solliciteren? Ik kies heel bewust voor balans en focus, voor het najagen van mijn dromen. En ik hoop je zo te mogen inspireren.

Vragen?

Lieve lezer, ik wil jou bedanken. Ik vind het superleuk dat ik dagelijks zoveel fijne privé-berichten mag ontvangen. Dank je wel!  Heb je vragen? Stel ze gerust! Sowieso ga ik over een half jaar evalueren waar ik sta. Dat zal ik ook in alle eerlijkheid delen. Want natuurlijk is zo’n nieuw avontuur ook superspannend!

Foto: Knoops Fotografie

Recommended Posts