Waarom laten wij onze kind(eren) dopen?

 In Family, Kids

Op 12 september 2017 is onze dochter ‘Chloë Rose’ gedoopt. Een bijzondere datum! Want precies een jaar daarvoor mochten mijn man en ik elkaar het ja-woord geven. Meer over lezen? Klik hier. Waarom wij kozen voor het doopsel en hoe wij haar eerste feestje speciaal maakten, lees je in deze blog.

Waarom wij voor het doopsel hebben gekozen?
Vroeger was het heel normaal, kiezen voor het doopsel. Daarvoor waren en zijn verschillende redenen: religieuze overwegingen of vanwege de familietraditie. Mijn man en ik zijn beiden gedoopt, hebben onze communie en het vormsel gedaan en zijn getrouwd. Wij vonden het dan ook belangrijk om onze dochter een stukje van de traditie mee te geven en vooral vanwege het gevoel dat er een persoon extra over haar waakt.  Een leuke bijkomstigheid was natuurlijk een klein feestje met onze familie.

Hoe hebben wij ons voorbereid?
Wij kozen voor een klein kapelletje om de doopviering te laten plaatsvinden. Dit maakte de viering persoonlijk en intiem. We zijn in contact gekomen met een diaken die onze dochter heeft gedoopt. Voorafgaand is de diaken een avond bij ons geweest om te praten over onze beweegredenen en de betekenis van de doop. Ook moesten we het nodige papierwerk regelen, zodat alles officieel gemaakt kon worden. Natuurlijk werd er ook een fotograaf (Vol Liefde Fotografie) geregeld om dit bijzondere moment vast te leggen.

   

Wat trek je aan met de doop?
Een leuke bijkomstigheid van de doop: je mag een mooi doopkleed uitzoeken. Officieel kies je voor witte kleding. Ik ben naar Antwerpen gegaan en heb een doopjurkje laten maken. Superleuk natuurlijk!

  

Mooie herinneringen 

Naast mooie kleding, hebben we ook een doopboekje laten maken. Het kapelletje hebben we versierd met een prachtige bos bloemen en een mooie doopkaars. Ons huis werd aangekleed met een overheerlijke taart en witte rozen.

     

Heb jij toevallig ook je kindje laten dopen? Wat betekent het voor jou?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Recommended Posts