De mooiste plekjes in het Noorden van Ibiza

 In Bestemmingen, Europa, Ibiza, Travel

Ja hoor, de Ibizakriebels speelden weer op, dus we boekten snel een tripje naar dit magische eiland. Dit keer geen vlog, want deze mini-vakantie stond in het teken van de balans zoeken en vinden. Wel deel ik weer een aantal toffe nieuwe Ibiza-traveltips. Want we hebben weer nieuwe kanten van het eiland ontdekt. Onze dochter liep deze vakantie voor het eerst rond en zag alles weer met andere ogen en daardoor keken wij ook anders naar onze omgeving. Naast dit kleine geluk, mocht ik ook weer volop inspiratie opdoen voor mijn Lifestyle Boutique.

Ibizazen

Oké, ik geef het eerlijk toe, onze vakantie is pas compleet als we slapen op de mooiste plekjes. Ibizazen is zo’n ultieme relaxplek. We hebben deze oase van rust al vaker bezocht en genoten ook dit keer weer van deze verwenplek. Lees er alles over in mijn eerdere blog ‘verwenadres Ibizazen’. Dit keer kozen we voor een ruime suite mét uitzicht op de Balinese ingerichte tuin en een heerlijke hangmat om in weg te dromen.

Tijdens Chloë’s slaapjes gaf deze plek Dennis en mij het gevoel of we ook even als man en vrouw weg waren. We genoten van een wijntje aan het zwembad, konden boeken en magazines lezen in de zon en zo kwamen we helemaal tot rust. Als onze dochter wakker was, was het speeltijd (bij het zwembad) of trokken we er heerlijk op uit. Niets leuker dan de fijnste plekjes spotten, toch? Voor ons voelt dit eiland inmiddels zo vertrouwd, dat we heerlijk relaxed rondcruisen. Dit keer was vooral het noorden van het eiland onze favoriet.

Inspiratie opdoen voor mijn shop

Dit tripje was eigenlijk heel spontaan geboekt. Omdat ik nog wat inspiratie zocht voor mijn boutique. En waar kun je nu beter woonshoppen, dan op Ibiza? Ook liet ik me inspireren door de mooie gestylde villa’s. Heel tof en vooral mega-inspirerend.

Dat ik dit voortaan mijn werk mag noemen, is toch wel een droom die uitkomt!

Zo liet ik me inspireren door winkels als Es Cucons, Rose Gallery en Skandish Lifestyle Store. De bekende winkels in Santa Gertrudis zelf. Maar ik bezocht ook de grotere winkels tussen de weg van Ibizastad naar Santa Gertrudis. Zoals La Galeria Elefante Concept Store en de bekende winkel Sluiz en Tanis. Tanis is mijn persoonlijke favoriet. Een stijlvolle ingerichte winkel waar ze veel producten van natuurlijke materialen verkopen in de kleuren die je ook terugziet in mijn collectie.

Hippe, fijne en niet al te toeristische plekjes om te eten!

Er moet ook gegeten worden! En om niet zomaar op een al te toeristische plek te belanden, heb ik me goed voorbereid en kwamen we weer leuke plekjes tegen voor een lunch of diner. We gingen uitgebreid lunchen in de tuin van de Giri Café in San Joan, daar zijn we al vaker geweest en het eten is en blijft hier van goede kwaliteit. Je zit in een mooie ingerichte tuin. Boordenvol invloeden van Bali en natuurlijk Ibiza. Ook gingen we dineren bij Aiyanne Beachclub in Cala Nova. Reken op een geweldig terras op een prachtig gelegen plek met uitzicht op zee, maar ook binnen is het ingericht naar mijn smaak. Helemaal top: hier vind je zelfs een boutique: hallo inspiratie!

Maar we kwamen hier natuurlijk voor het diner. En eerlijk is eerlijk, je vindt op Ibiza betere restaurants. Pura Vida bijvoorbeeld. Ook gelegen in een mooie baai, helemaal niet toeristisch en prima food! Daarnaast is er regelmatig livemuziek, goed voor de ultieme vakantiebeleving. Ook voor kinderen is dit plekje ideaal, omdat deze baai (bij Cala Es Niu Blau) erg rustig is. En wat dacht je van het kindermenu en speciale kinderdagen? Je kunt hier terecht voor oesters in alle soorten en maten, verse vis, kreeft, maar ook heerlijke burratta!

We gingen wat drinken bij Los Otros in San Juan. Het is een conceptstore waar je kunt shoppen, winkelen, terecht kunt voor een prima lunch en zelfs de kappersstoel in kunt duiken om je haar te fatsoeneren! Nog een nieuwe ontdekking die we deden in het noordelijkste puntje van Ibiza, ook wel Portinax genoemd, is Los Enamorados. Super chill! Prachtig gelegen aan de baai van Portinax en een kleurrijke inrichting met een vleugje Marokko en een vleugje Ibiza. Je gaat hier terug naar de jaren ’70. Of je nu op terras een wijntje drinkt en wegdroomt bij het uitzicht of je laat inspireren in de shop of zelfs nog even ‘spiekt’ in misschien wel het allermooiste ‘de achterzijde’. Een tuin waarbij het voelt of je Marrakesh instapt, al ben ik daar nog nooit geweest. Wij hebben ons hier prima vermaakt. Onze dochter had alle ruimte om te lopen en we namen zelfs een duikje in de zee. En dan sluit ik af met nog een supertip in Santa Gertrudis, namelijk Gitano. Conde Nast Traveler noemde het niet voor niets één van de beste restaurants. Of je hier nu komt voor een cocktail of diner, je zit hier top! Met weer een Balinese stijl, reggae-muziek en heerlijke hapjes! Vakantiemodus: aan!

Meer tips

Meer Ibiza-tips lezen? Check dan mijn Ibiza-page. Waar ik een blog schreef over de mooiste stranden, 10-toprestaurants (overigens wel de meer bekendere!) en zelfs de plekjes tipte voor de ideale familievakantie.

Family time

Een mooi hotel, nieuwe plekjes ontdekken, het is leuk, maar… het allerbelangrijkste van deze trip was toch wel de tijd samen met ons gezin. Daarom maakte ik bewust ook geen vlog. Ik koos voor intens genieten van het samenzijn. Of we nu over het eiland crossen, zwemplezier beleven, strandwandelingen maken met ons lieve meisje of heel simpel samen dansen in de kamer.

Tijd samen is mijn állergrootste inspiratiebron! Dat geeft mij energie.

De balans tussen privé en ondernemen moet goed zijn. ‘Work hard, play hard’ is niet voor niets een bekende uitspraak van mij. Je moet op tijd herstellen om te kunnen blijven ondernemen. En dat doen wij graag op ons favoriete eilandje Ibiza. Op ruim 2 uur vliegafstand is dit een ideale plek om met onze kleine dame regelmatig terug te keren.

Vervolg

Of Ibiza weer een vervolg krijgt? JAZEKER! In oktober keren we hier alweer terug. Maar ook begin 2019 staat Ibiza voor ons op de planning. Er blijven telkens weer nieuwe plekjes om te ontdekken en zeker nu voor mijn de By Linsey Lifestyle Boutique vind ik het een heerlijk eiland om mezelf te laten inspireren. Vind je het leuk om onze travelavonturen te volgen? Neem regelmatig een kijkje op mijn instapage. Daar probeer ik via mijn stories je ‘mee te nemen’ op onze vakanties. PS: over twee weekjes zitten we alweer in Toscane en twee weekjes daarna vliegen we naar Puglia. Let’s inspire!

Recommended Posts