Familievakantie Malediven: 5 vragen en antwoorden

 In Buiten Europa, Travel

Op Instagram zag je het misschien al voorbij komen: wij gaan opnieuw naar de Malediven! Dé magische plek waar ik ten huwelijk ben gevraagd. Hoe bijzonder is het, om nu als gezin terug te keren? Oh, wat heb ik daar zin in. Ik kreeg best veel vragen over deze droombestemming en in deze blog ga ik 5 vragen beantwoorden.

Waarom de keuze voor de Malediven?

Hagelwitte stranden? Check! Een onderwaterwereld waar je je elke keer weer over kunt verwonderen? Check! Dé omgeving om ultiem tot rust te komen? Check! Een relax-vibe zoals ook op Ibiza? Weer: check! De Malediven is een eilandengroep met maar liefst 1.200 eilanden en elk eiland heeft iets unieks. Wij vinden het geweldig om het zorgeloze bounty-gevoel te mogen ervaren.

Wat voor een prijskaartje hangt daaraan?

Ik zeg heel eerlijk: het is een rib uit mijn lijf! En ik weet dat niet alleen de reis duur is, ook de voorzieningen hier zijn aardig aan de prijs. Zo wordt het exclusieve karakter zo veel mogelijk behouden. Je kunt voor dit bedrag héél veel andere dingen doen. Daar zijn we ons zeker bewust van. Maar voor ons is het het echt meer dan waard. Vraag je dus af hoeveel zo’n droombestemming voor jouw waard is. Wij vinden het geweldig om dit als gezin samen te mogen (en kunnen) beleven!

Voor welke accommodatie kies je en waarom?

Bij zo’n magische plek, hoort een droomresort, toch? Wij gaan naar een Anantara Dhigu hotel. Deze hotelketen staat bekend om de luxe, onberispelijke stijl en warme service. En het allerbelangrijkste, deze accommodatie is mega familievriendelijk! Je hebt in de Malediven allerlei soorten bungalows. Van watervilla’s en strandvilla’s (met uitzicht op de zonsondergang) tot super-de-luxe villa’s met een privé-zwembad. Een privé-zwembad is niet echt nodig in de Malediven, de zee is binnen handbereik namelijk. Een watervilla is superromantisch als je met zijn tweetjes reist. Dat hebben we de vorige keer mogen ervaren. Maar dat leek ons niet zo fijn met een klein meisje. We kiezen voor een veilige en ruimere oplossing: een beachbungalow. Onze eigen zandbak in de voortuin en check vooral de badkamer in de achtertuin 😉 ! Oh ja, we hebben ook bewust voor een eiland/bestemming dicht bij het vliegveld gekozen (op max 30 minuten met de speedboot of watervliegtuig), zodat we na een lange reis zo snel mogelijk kunnen gaan genieten!

Is dit wel een familiebestemming?

Is het niet te warm? Is de reis niet te lang? Wat heeft zo’n klein meisje eraan? Vind je het niet spannend? Is het niet veel te duur? Allemaal vragen die ik krijg. Ja, het is warm! Ja, het is een lange reis. Ja, Chloë maakt het niet uit of we in Texel zijn of in de Malediven. Ja, het is superduur én natuurlijk is het een beetje spannend… Maar nee, hier laten we ons echt niet door tegenhouden. Wij weten hoe bijzonder deze plek is. Nergens zwem je lekkerder, nergens voel je je beter! En aangezien we als gezin inmiddels de nodige reiservaring hebben opgedaan, weten we ook zeker dat dochterlief het hier wel naar haar zin zal hebben! Al haar vluchten ondergaat ze tot nu toe met haar big smile op het gezicht. Bovendien kiezen we voor een nachtvlucht, dus waarschijnlijk slaapt ons kleintje vooral. En ook al vindt Chloë het dichtbij waarschijnlijk net zo fijn als de Malediven, samen als gezin de tijd van je leven beleven, dát maakt zeker indruk op ons kleintje. De warme gezinsgevoelens die we tijdens onze reizen ervaren, neemt ze de rest van haar leven mee. Ik denk zelfs dat Chloë mede door haar fiks gevulde rugzak met reizen, zo’n enorm open kind is. Ik zie haar gewoon opbloeien als we zo’n week we-time beleven! Want laten we eerlijk zijn: thuis zijn er altijd tal van to-do-lijsten, op vakantie niet.

Dus ja: wat mij betreft is het een familiebestemming. Want je kinderen kunnen hier zwemmen, snorkelen en genieten van de relaxte sfeer. Je hoeft maar je huisje uit te lopen en je ziet al duizenden gekleurde visjes, schilpadden en zelfs haaien zwemmen. En wat dacht je van zwemmen met schildpadden, een dagje spa, watersporten of een romantische picknick op het strand?  Bovendien: happy ouders, happy kinderen (en andersom, toch?). En als je net als ons (nog) maar één kleintje hebt, is het helemaal ideaal. Zeker als je naar het prijskaartje van deze reis kijkt. Dus geen twijfel, we doen het juist bewust nu! En ik heb er enorm veel zin in!

In welke periode kun je het beste gaan?

We gaan in januari. Deze periode kiezen wij bewust, omdat dit de beste periode is om te reizen qua weersverwachtingen. Je wilt niet zoveel geld investeren en dan een week lang regen hebben. Wat mij betreft de belangrijkste tip: ga in de juiste periode!

Malediven 2015: met zijn tweetjes!

Als je even helemaal weg mag dromen, zie jij jezelf dan al liggen op de Malediven? Ben je benieuwd naar onze reisavonturen? Natuurlijk gaat onze camera ook mee naar deze fantastische plek en hebben we zelfs een fotoshoot geboekt? Stay tuned via mijn Instagram. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Recommended Posts