Dag zekerheid, hallo vrijheid, welkom ondernemerschap!

 In Algemeen, Ondernemen

Ik mag het van de daken schreeuwen: ik ben nu 100% eigen baas! Ik ga een nieuwe reis maken als ondernemer, en man, wat heb ik daar zin in. Een tijdje geleden zegde ik mijn baan op en nu is het echt zo ver: deze week is de laatste werkdag. In deze blog werp ik een blik op de toekomst en de combinatie momlife vs girlboss. Ook beantwoord ik een aantal  veelgestelde vragen.

Spannend hoor, eigen baas zijn! Van mijn 18e tot 29e (elf jaar maar liefst) werkte ik voor een werkgever. Ik heb een mooie carrière mogen opbouwen, heb aan (bij)scholing gedaan, cursussen gevolgd via mijn job en natuurlijk ga ik met een flinke dosis ervaring de deur uit. De laatste jaren werkte ik bij de logistieke organisatie Seabourne Group en daar heb ik enorm veel ontwikkelingsmogelijkheden en vrijheid gekregen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar nu is het tijd om mijn passie te gaan volgen: ik word ondernemer.

Mijn dromen volgen

Niet voor niets zie je vaak de slogan ‘follow your dreams’ bij me terug. Ik jaag mijn dromen graag na: zowel privé als zakelijk. Van de mooiste reisjes tot mijn ambities. Een lang gekoesterde droom, is om iets voor mezelf te starten. Eind mei volgende ik een adviestraject bij Annic ten Duis. Een persoonlijke investering waarin ik leerde om doelen te stellen en mijn kernwaarden benoemde. Toen werd het heel helder voor me dat ik kansen liet schieten door vast te houden aan zekerheid. Ik hakte de knoop direct door en vertelde het nieuws nog geen dag later aan de directie: ik zegde mijn baan op. Klinkt heel doortastend nu, maar er kwam echt wel wat emotie bij kijken. Het is niet niets om een baan op te zeggen en al helemaal niet als je bij je werkgever alle kansen en mogelijkheden hebt gekregen. Maar ik weet dat de nieuwe reis die ik ga maken voor 200% bij me past. Voor ik het wist, zat ik al bij de Kamer van Koophandel en begon het in mijn hoofd te borrelen van de ideeën. Ik heb Communicatie gestudeerd en ik vond het altijd leuk om met content bezig te zijn en te netwerken. Dat zie je ook terug in mijn zichtbaarheid in de onlinewereld. En nu ik ondernemer ben, kan ik daar nog veel verder in gaan. Ik kan mijn kinderdroom werkelijkheid maken: een eigen winkeltje. Binnenkort lanceer ik mijn eigen By Linsey Lifestyle Boutique!

Binnenkort lanceer ik de By Linsey Lifestyle Boutique

Girlboss vs momlife

Ik denk dat het ondernemerschap perfect is voor moeders. Je weet: mijn number 1 prioriteit is en blijft het moederschap. Ik heb bewust niet voor de opvang gekozen, wil zo veel mogelijk tijd samen doorbrengen. Kan dat wel als je voor jezelf gaat werken? Ik denk het wel! Je hebt wel een goede planning en begrip van je omgeving nodig. Ik heb absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit. Omdat dochterlief als een roos slaapt, kan ik lekker van 6.00 tot 09.30 uur meters maken. Dan werk ik mijn mail bij, schrijf ik artikelen en doe ik de administratie. Tijdens haar middagslaapje kan ik bestellingen verpakken, contact onderhouden met leveranciers en de nodige inspiratie opdoen. En in de avond werk ik dan nog vaak even aan mijn website en beantwoord ik berichten. Nu lijkt het net alsof ik altijd thuis ga werken, maar inspiratie doe je niet alleen op achter een computer, toch? Dus spreek ik af bij klanten, ga ik inkoop doen en bezoek ik leveranciers. Dochterlief gaat dan lekker naar oma.

Ik heb absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit

Mijn moeder past op woensdag altijd op. Dan kan ik sowieso een dag lekker knallen, soms met een lunchafspraak met klanten tussendoor (of met een vriendin, moet kunnen, toch?). Momenteel staan de weekenden ook vaak in het teken van werken, maar daar wil ik wel vanaf. Samen met manlief, zoek ik naar meer balans. We leggen vaker onze telefoons weg. Ik wil het beperken tot een uurtje achter de laptop of de planning maken, meer niet. Het huishouden? Gelukkig wil mijn moeder tijdens haar oppasdag wel eens wat op zich nemen. Hoe geweldig is dat!?

Mijn ondernemertips

Ik bof ook enorm met een man die bekend is in de logistiek en sales en mij volop tips geeft. Door dat allemaal efficiënt en goed te regelen, heb je er geen omkijken meer naar! Ook probeer ik te focussen op mijn kwaliteiten, me te richten op waar ik sterk in ben. Voor mij is dat: persoonlijke aandacht, netwerken en inspiratie opdoen. Daar máák ik tijd voor. En natuurlijk vind ik die inspiratie ook volop tijdens onze reisjes.

Focus op je sterke kanten, doe waar je goed in bent

Hoe vind je opdrachten?

Als beginnend ondernemer, start je op nul en geef je je zekerheden op. Ik ben een onafhankelijke vrouw en totaal geen type die op haar man wilt leunen. Gelukkig kan ik wel de tijd nemen om me als ondernemer te ontwikkelen. Zodra ik voor het ondernemerschap koos, leek het wel of de opdrachten naar me toe kwamen. Je krijgt een andere mindset, neemt je zaak serieuzer en straalt dat ook uit. Zo heb ik bijvoorbeeld betaalde opdrachten gekregen voor het maken van content. Overigens zeg ik echt niet overal ‘ja’ tegen, ik wil bewuste keuzes maken, doen wat bij me past. Ik stel mezelf altijd deze vragen: past het bij By Linsey, geeft het me energie en brengt het me dichter bij mijn doel? Is het antwoord ‘nee’? Dan bedank ik vriendelijk en focus ik me op wat ik écht wil.

Alles valt samen met mijn passie voor travel in combinatie met familylife.

Dat is een boutique met mooie producten waar je blij van wordt. Producten met een verhaal of producten die jou het vakantiegevoel thuis geven. Lokaal ingekocht en daardoor vaak ook een uniek. Ook wil ik leuke kinder-producten aanbieden, voor de kinderkamer bijvoorbeeld (of wat dacht je van de te lieve tasjes).Doordat ik al een redelijk opgebouwd netwerk heb, is het begin van mijn boutique al meer dan geslaagd. De shop is nog niet eens online en de bestellingen stromen nu al via Instagram binnen. Supergaaf! Dat ga ik verder uitbouwen door regelmatig mijn collectie te vervangen, maar ook door in contact te blijven met mensen. Events bezoeken bijvoorbeeld.

‘Ik mag doen waar ik blij van word. En dat is mijn grootste droom ‘moeder zijn’ combineren met mijn grootste passies’

Eerst investeren?

Dat ligt natuurlijk volledig aan jezelf. Ik dacht klein te starten, maar ik word zo enthousiast van jullie eerste bestellingen dat ik al een behoorlijke investering heb gedaan bij het inkopen. Daarnaast heb ik de nieuwste iPhone gekocht (niet goedkoop), een nieuwe laptop en ben ik een kantoor aan het inrichten met een klein stukje opslag. Mijn schoonbroer is mijn financieel adviseur, dat is heel fijn. Want ondernemerschap kent ook veel voordelen.

Mijn toekomst

Ik leef namelijk vooral in het nu en blijf nieuwe dromen maken en najagen. Heb ik de ambitie om heel groots te worden? Nee, ik wil vooral kwaliteit leveren en het persoonlijke behouden. Maar ook tijd maken om te leven in het nu en te genieten van alles wat op mijn pad komt.

In de toekomst zie ik mezelf vaker events organiseren waar ik anderen mag inspireren

 Events organiseren en pop-up stores openen: dat zie ik als ik naar de toekomst kijk. Maar ik zie ook dat ik nog altijd volop geniet van het gezinsleven. Wie weet wel met meerdere kindjes aan mijn hand. J Dennis en ik zitten niet vast aan onze woning. We wonen prachtig, maar hebben ook daarin nog onze dromen.

Waar zie je tegenop?

Ondernemen kent veel voordelen en vooral vrijheden. Maar het is ook keihard werken en vraagt veel discipline van je. Niemand geeft je vakantiedagen en dat uurtje extra is zo gemaakt. Natuurlijk lijkt het allemaal heel leuk! Het zal een illusie zijn als ik denk dat er nooit tegenslagen komen. Ondernemen gaat met ups en downs. Dit kunnen ontevreden klanten zijn, eenzame momenten of mensen die je het niet gunnen. Dat hoort erbij. Dus eigenlijk zie ik nergens tegenop!

Dag werkgever, hallo eigen baas

Vanaf nu gaat de volledige focus naar By Linsey en werk ik toe naar de lanceringsdatum van mijn eigen lifestyle boutique. Ik bepaal mijn eigen dagen, tijden en ritme. Ik ben fulltime mama en girlboss tegelijk! Ik doe waar ik 100% achtersta. Ik ga ondernemen, risico’s nemen en alle kansen aangrijpen! Ik zal een keer links afslaan en rechts afslaan. Maar nooit stilstaan. Behalve tijdens dagen dat het even nodig is om een stapje terug te doen.

Laat de champagne maar knallen

Voor nu proost ik op de jaren waarin ik fijn heb mogen werken voor werkgevers, het vertrouwen heb gekregen. En vooral, proost, op naar een nieuw hoofdstuk!

 

 

 

Recommended Posts