Birthday girl: terugblik op het afgelopen jaar

 In Algemeen

Sparkle & shine, want… it’s birthday time! Hoera, vandaag mag ik 29 kaarsjes uitblazen. De dag is goed begonnen, mijn dochter kwam ontbijt op bed brengen en samen met manlief zong ze ‘lang zal mama leven’. De tranen sprongen in mijn ogen, die twee zorgen elke dag voor een mooi feestje! Dus ik neem een lekker taartje én blik terug op het afgelopen jaar. Want jeetje, wat was het een mooi levensjaar vol geluks- en leermomenten. Een jaar waarin ik mijn onzekerheden aan de kant durfde te zetten en dromen durfde te volgen.

Supertrotse mama!

Het hoogtepunt van afgelopen jaar? Daar hoef ik niet lang over na te denken! Moeder worden van onze prachtige dochter Chloë Rose. Nu ik mama ben, wil ik nooit iets anders meer! Twee stralende ogen die mij elke ochtend aankijken en de allermooiste glimlach: daar kan niets tegen op! En al ben ik pas een (klein) jaartje moeder, ik heb er nu al zo ontzettend veel van geleerd! Daar heb ik eerder al iets over verteld, dat lees je HIER. Zo leerde ik keuzes maken, loslaten en mijn eigen geluk volgen. Ik ben heel blij dat ik deze lessen afgelopen jaar heb mogen leren.

De wijsheid komt met de jaren?

Het duurde ‘maar’ 28 jaar, maar ik kan nu echt veel beter loslaten. Mijn onzekerheid, heb ik (grotendeels) aan de kant geschoven. Ik weet niet of dit een gevolg is van het moeder zijn, of van het ouder worden. Ze zeggen niet voor niets: wijsheid komt met de jaren, toch? Ik durf in deze fase van mijn leven meer voor mezelf te kiezen. Zo zag mijn inspiratieplatform ByLinsey.nl het levenslicht. Het geeft mij heel veel energie om mijn passies te delen en anderen daarmee te inspireren. En dan bedoel ik niet alleen mijn liefde voor reizen, ik probeer hier ook het een en ander te delen over een positieve mindset. Juist omdat dat me zoveel moois brengt, elke dag.

Balans gezocht

Nu klinkt het net alsof het allemaal heel gemakkelijk gaat, maar dat is niet zo. Ik zoek altijd naar de juiste balans. Ik ben een enorme levensgenieter én een harde werker. Je begrijpt: dat botst wel eens. Gelukkig durf ik nu ‘nee’ te zeggen en weet ik dat ik het nooit voor iedereen goed kan doen. Ik vond het de afgelopen jaren mega-belangrijk om aardig gevonden te worden, dat is nu wat minder. Natuurlijk kan het dan zo zijn dat je wel eens contacten verliest, maar daar komen ook weer nieuwe inzichten (en contacten) bij. Dat accepteer ik nu.

Wake-up call

Het moederschap is wat dat betreft dus een wake-up call: familie op één. Maar eerlijk is eerlijk, die wake-up call kwam eerder ook al. Ik heb namelijk een heftig auto-ongeluk gehad, maar toen lukte het me helemaal niet om af te remmen en een stapje terug te doen. Ook omdat ik nog niet zo goed wist wat ik wilde, welke dromen ik wilde najagen. Terwijl mijn focus nu glashelder is: mijn gezin. En daarnaast heb ik grote dromen met By Linsey en je weet, ik jaag mijn dromen graag na.

29 jaar en… helemaal happy!

Tja, misschien klinkt het een beetje ‘cheesy’, maar met mijn 29 jaar ben ik gewoon heel happy. Ik voel me zelfverzekerder, gelukkig en dankbaar! Ik heb geweldige mensen om me heen (familie en vrienden), mag de mooiste plekken op aarde zien, heb een heerlijk huis, alle vrijheid en we zijn allemaal gezond. Hoe bijzonder is dat?

Ik ga een flesje bubbels opentrekken en proosten op een mooi, nieuw jaar! Een jaar waarin ik weer een aantal mooie dromen wil laten uitkomen. Maar daarover later meer. J

Recommended Posts