Binnenkijker: elke maand anders!

 In Boutique

Niets zo leuk als binnenkijken in iemands interieur, toch? In deze rubriek gaan we een blik achter de gordijnen nemen. Deze keer mocht ik binnenkijken bij een magische woning in het bosrijke Galder.

Petra (41) verruilde de stad (Breda) voor een prachtig plekje in het bosrijke Galder, met het prachtige Mastbos om de hoek. De plek waar Petra meer rust en ruimte vond. Ze droomde van een b&b en wilde graag mantelzorg kunnen bieden. Ze woont hier met haar man en vier kinderen.

img_3370

Dol op koken

Als Petra de deur open doet, valt meteen op hoe energiek ze is. Ze combineert de zorg voor haar kinderen met een eigen webshop in swaddle-blankets, doet de administratie voor het Hostingsbedrijf van manlief én start binnenkort haar eigen bed&breakfast. ‘Daar kan ik mijn passie voor styling helemaal kwijt’, lacht ze. ‘Bovendien ben ik dol op koken en verzorg dus ook regelmatig etentjes. Niemand was verbaasd dat een B&B mijn droom was.’ Inderdaad, dat past gewoon bij Petra!

img_3678
img_3611

Perfecte plaatje

Petra weet wat ze wil. Ze had haar droomhuis al helemaal voor ogen. Mede dankzij diverse woonbladen en absolute favoriet: Pinterest. Maar ze doet ook inspiratie op tijdens vakanties (ook Petra is een Ibiza-lover! En ze is dol op Scandinavië).  ‘Maar de architect heeft die woonwensen vertaald naar goede tekeningen, dat is ook echt nodig. Het perfecte plaatje kan wel in je hoofd zitten, maar een vertaling voor de aannemer is een must.’

img_3691
img_3657
img_3539
img_3748

Mix & Match

Sommige mensen hebben het talent om diverse woonstijlen zonder problemen geweldig te combineren. Petra heeft dat talent. ‘Het is een mix van stijlen: basic met wit, hout, betonlook, modern én romantisch.’ Het interieur van Petra en haar gezin verandert continu. ‘Maandelijks’, lacht ze. ‘Ik vind het zó leuk om nieuwe accessoires toe te voegen. Dat kan, omdat onze basis zo licht is, daar kun je alle kanten mee op.’ En inderdaad de witte gietvloer, lichte wanden en stalen deuren stralen rust uit.’ Die leuke accessoires scoort Petra op tal van plaatsen. ‘Ik vind kleine webshops, zoals By Linsey, heel leuk. Op Instagram en via Flavourites ontdek ik keer op keer weer leuke shops’, vertelt ze. Dat compliment steek ik in mijn zak ;). ‘Maar ik struin ook graag Marktplaats af. Ik zoek momenteel een grote witte apothekerskast voor de lange muur in de keuken. En ik droom van een nieuwe witte linnen bank, maar ja, mijn jongste is 2,5 jaar, dus dat blijft nog maar even op de wishlist staan.’ Dat kan ik heel goed begrijpen, ik merk nu Chloë ouder wordt ook dat wit in een huis met een dreumes of peuter lang niet altijd wit blijft.

img_3663
img_1115
img_3516

Favoriete plek

Over haar favoriete plek hoeft ze niet lang na te denken: ‘De grote vierkante tafel, door mijn 82e jarige vader helemaal met de hand gemaakt. Dat is toch heel bijzonder? Deze tafel is het kloppend hart van de keuken, waar ik maar liefst twaalf man kan ontvangen. Hier werken, eten en borrelen we. Het is het enige meubelstuk waar ik echt aan gehecht ben, verder wissel ik regelmatig.’

img_3546

Stylingtip

Ik kan niet wachten tot haar B&B open gaat. Dat belooft veel goeds. Wat is de stylingtip van Petra? ‘Zorg voor een goede basis, dan heb je de ruimte om lekker veel te experimenteren. En: blijf jezelf, ook als het gaat om interieur. Ren niet alle trends achterna, maar kies voor wat je zelf mooi vindt.’

image1

Jouw huis showen?

Lijkt het je wel iets om jouw huis in deze rubriek te laten zien? Ik kom graag bij je kijken! Mail me via: info@bylinsey.nl.

Recommended Posts

Leave a Comment

0

Cookies

Wij gebruiken functionele, statistische en marketing cookies voor een optimaal presterende website. Pas eventueel de instellingen aan of accepteer alle cookies.

Privacy- & cookiebeleid | Sluiten
Instellingen