Binnenkijker: een en al sfeer!

 In Boutique

Ken je dat, dat je ergens binnenkomt en je meteen thuis voelt? Nou, dat gevoel had ik in de woning van Donja van Ek. Kan ook niet anders, met zo’n warm welkom. Open haard: check! Kaarsjes: check! Koffie: check! Wat lekkers: check! Veldboeket: check! In deze rubriek behandelen we de benedenverdieping van Donja. Want, bezige interieur-bij als ze is, de plannen voor de metamorfose van de bovenverdieping liggen al klaar.   

Fotografie: Nathalie Brugman

Hoe ziet jouw leven eruit?

‘In het dagelijks leven werk ik als account director bij reclamebureau Han Snel. Dat is een retailbureau waar ik al 16 jaar met veel plezier werk. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor new business en algemene zaken met betrekking tot de organisatie zoals HR. Erg afwisselend en uitdagend, dus. Ik werk vier  dagen per week en in combinatie met een druk sociaal leven, twee kinderen, een netwerkclub en kookclub én sporten is het af en toe een flinke puzzel!’

Je hebt een passie voor interieur, heb je je huis zelf ingericht?

‘Ik heb mijn huis zelf ingericht en de indeling en inrichting van de benedenverdieping ook zelf op me genomen. Daar ging een verbouwing aan vooraf. Hoe ik dat aanpak? Eerst lekker surfen op Pinterest en Instagram en dan een moodboard maken. Dat is het uitgangspunt voor de aannemer en dat droomplaatje zie je hier dus precies terug. Tijdens de afbouwfase had ik het idee dat er iedere keer een ander plaatje van het moodboard tot leven kwam, zo bijzonder. Zonder bouwtekeningen, maar op goed vertrouwen en luisteren naar je gevoel hebben we een mooi resultaat weten neer te zetten. Maar, eerlijk is eerlijk, het heeft ook aardig wat nachtrust gekost. Zo kwam ‘de tuin aanpakken’ er als extraatje bij. Want na zo’n verbouwing waarbij kilo’s bouwmateriaal over de planten gaat, heeft die wel een opknapbeurt nodig.’

Hoe omschrijf je jouw woonstijl?

‘Industrieel, warm en Scandinavisch.’ 

Wat is je lievelingsplekje in huis?

‘Dat is toch wel de nieuwe woonkeuken. Hier komt alles en iedereen samen, kan ik mijn passie voor koken tot leven brengen. Op deze plek in huis delen we mooie momenten met ons gezin, familie en vrienden. ‘s Zomers zetten we de grote openslaande deuren open en wordt binnen en buiten een geheel. De tuin is dan ook een lievelingsplek

Wat zijn je favoriete items?

‘Ik ben erg blij met ons ‘leeshoekje’ met onze stoel van Dyyk die we bij Loods 5 hebben gekocht. We hadden een hele andere stoel in gedachten, maar deze viel vervolgens erg tegen in werkelijkheid. Daarnaast houd ik van mijn mix & match servies van o.a. Dille & Kamille en Urban Nature Culture.’

Door wie laat je jezelf inspireren?

‘Door woontijdschriften als Scandinavisch Design, Stijlvol Wonen, VT Wonen en via Instagram. Ook volg ik met veel plezier de metamorfoses van VT Wonen op TV en kijk graag naar de ideeën van o.a. Marcel Wolterinck, Piet Boon en Bertram Beerbaum.’

Fotografie: Nathalie Brugman

Waar ga je graag woonshoppen?

‘Loods 5, Nijhof, House of Mayfloweren Dille & Kamille. En een aantal woonwinkels die ik gespot heb via Instagram zoals @Annemariewonen en @bylinsey_boutique.’

Wat staat er bovenaan je wishlist voor je interieur?

‘De verbouwing van onze zolder. Om onze dochter van 6 jaar een grotere kamer te kunnen geven, zijn wij naar zolder verhuisd. En hoewel het een prachtige ruimte is, is de indeling minder. De trap zal verplaatst moeten worden. Daarnaast droom ik van een grotere dakkapel. Ik zie de droomslaapkamer in loft-stijl al helemaal voor me. Maar na de verbouwperikelen van de benedenverdieping, hebben we dit plan even op de lange baan geschoven. Tot die tijd is het behelpen maar kan onze dochter eindeloos spelen in haar mooie kamer dus dat is ook wat waard. Over een tijdje  starten we weer met een mooi moodboard, gesprekken met de aannemer….en komt er vast weer iets heel moois.’

Last but not least: deel jouw ultieme stylingtip! 

‘Maak werk van het dekken van de tafel: het geeft je gasten onmiddellijk het gevoel dat er veel aandacht aan hen is besteed en zorgt ervoor dat alle gerechten nog beter tot z’n recht komen.’

Ik ben zó gecharmeerd van deze binnenkijker, dat ik Donja heb gevraagd om ook eens kritisch naar ons interieur te kijken. Wij willen namelijk een beetje af van de landelijke stijl en meer de Scandinavische kant op met onze styling. Wie weet kan ik over een tijdje het resultaat met jullie delen.

Wil je de styling-avonturen van Donja volgen, check dan haar Instagram hier.

Recommended Posts