Binnenkijken in een knus, wit & gezellig appartement in Alkmaar

 In Boutique

Niets zo leuk als binnenkijken in iemands interieur, toch? Nou, in deze nieuwe rubriek gaan we dus een blik achter de gordijnen nemen. Voor mijn allereerste interview voor deze rubriek reisde ik af naar Alkmaar om het huis van Sietske (26 jaar) te bekijken. En ik kwam met een flinke portie inspiratie terug! 

Met een ‘big smile’ ontvangt Sietske mij. ‘Dit is mijn eerste eigen koophuis, ik ben er best wel trots op! Ik woon hier nu zo’n 10 maanden. Ik heb een passie voor duurzaamheid en interieur en ik ben hier dus lekker losgegaan.’ Waar sommige mensen opkijken tegen een flinke verbouwing, ziet Sietske vooral de mogelijkheden. ‘We hebben eerst alles gesloopt: de keuken, de vloer, badkamer en zelfs een muurtje. Wat was ik blij met alle hulp. Want zelf ben ik niet zo handig.’ De grootste klus… het aanleggen van de centrale verwarming. ‘Er zat hier alleen een oude geiser in, dus dat was een uitdaging.’ 

img_2774

Licht en ruimtelijk

Van al die verbouwingsperikelen is nu niets meer te zien, je stapt een licht en ruimtelijk appartement in. ‘Ik heb het bewust basic, wit gehouden. Het was best lastig om een betaalbare, mooie en witte laminaatvloer te vinden, maar het is gelukt.’ Haar meubels customizen is echt iets voor deze ondernemende dame. ‘Het witte bankje/ tv-meubel van Ikea heb ik opgeknapt door er een mooie eikenhouten plank op te leggen. En ik heb het grijze tv-meubel ook zelf aangepast, met dezelfde kleur hout. Zo wordt het één geheel.’ 

binnekijken-appartement-alkmaar-2
binnekijken-appartement-alkmaar-13

Typisch Sietske

Ik zou de woonstijl van Sietske omschrijven als rustig, licht, wit en gezellig. Ondanks dat het bijna allemaal wit is, wil ik wel een bepaalde gezelligheid en knusheid creëren zodat het niet kil wordt. Dit heb ik gedaan door licht eikenhout toe te voegen, wat toch een warme sfeer in huis geeft. Ook de zwarte accenten en wat plantjes halen het wit mooi op.’ In dit interieur geen talloze accessoires. ‘Ik kies liever voor één mooie blikvanger, dan voor een wand vol kleine spulletjes. Je zou mijn stijl dus ook als minimalistisch kunnen omschrijven.’ 

binnekijken-appartement-alkmaar-4
img_8074

‘Wit kil? Dat hoeft helemaal niet!’

binnekijken-appartement-alkmaar-7
binnekijken-appartement-alkmaar-10

Sietske geniet volop van haar eerste stulpje. ‘In de winter zit ik graag knus op de bank met kaarsjes aan. De lichtgrijze kleur blijkt ook een schot in de roos, echt de verbindende factor in mijn interieur. Ook het bankje bij het raam is favoriet, zelfs in de winter kan je hier heerlijk binnen in het zonnetje zitten. In de zomer is mijn balkon mijn lievelingsplek, ik vind het fijn om een buitenplek te hebben. 

binnekijken-appartement-alkmaar-6
binnenkijken-appartement-tuin
binnenkijker appartement stoel

Wooninspiratie

‘Af’ is een woning voor een interieurfanaat nooit, dat ervaart Sietske ook zo. ‘Ik doe veel ideetjes op via Instagram, ik kan daar zo blij van worden. En ik blader ook heel graag door woontijdschriften als VTwonen en Stijlvol Wonen.  ‘En in winkels als Loods5 of online shops vind ik ook altijd inspiratie. Zo staat nu een dik gebreid wollen plaid op mijn wishlist, heerlijk voor de winter.’ 

binnekijken-appartement-alkmaar-3

Less is more

Maar hoeveel wooninspiratie Sietske ook opdoet, ze zorgt er altijd voor dat haar interieur rust blijft uitstralen. ‘Less is more. Ik zie soms interieurs waarbij alle stijlen door elkaar worden gebruikt en veel te veel accessoires of kleine dingetjes staan, daar wordt het zo onrustig van. Ik kies voor een rustig interieur.’ En tot slot een tip: ‘Minimalistisch betekent niet onpersoonlijk. Ik heb foto’s toegevoegd en ik kies graag voor oude, bijzondere meubeltjes met een verhaal. Die tover je in een mum van tijd om in iets nieuws: kies voor nieuwe greepjes of een likje verf en geef een item een nieuw leven!’ 

binnenkijken-appartement-header

Hopelijk heb je net als ik heel erg genoten van het binnenkijken in dit knusse appartement! Wil je meer inspiratie foto’s van Sietske zien, check dan haar Instagram via @witwonenop_41. Ben je verliefd geworden op een aantal woonaccessoires, informeer gerust! Want ook in mijn shop kun je vergelijkbare items vinden. 

instagram-binnenkijken

In een volgende binnenkijker neem ik je mee naar een verbouwde droomvilla. Met een grote keuken en een tuin met een zwembad… Hallo vakantiegevoel! Ook laat ik je een prachtige kinderkamer zien. 

villa binnenkijker

Wat vind je van de eerste binnenkijker? Laat je reactie achter. Zelf meedoen? Mail dan even naar: info@bylinsey.nl met als onderwerp ‘binnenkijken’. 

Recommended Posts