Thuis: wat betekent dat voor mij? En wat betekent het voor jou?

 In Algemeen, Family, Home, Lifestyle

Dat wij volop genieten van weekendjes weg en vakanties, dat mag duidelijk zijn! Maar dat betekent niet dat we niet graag thuis zijn. In tegendeel! Ik vind ‘thuisdagen’ héérlijk en ik geniet enorm van ons mooie huis. Zeker nu we een gezin vormen, is ons huis écht een thuis geworden! In deze blog deel ik de betekenis van het woord ‘thuis’ voor mij.

De quote: ‘Together is my favorite place to be’, past bij mijn gevoel hierover. Voor mij betekent dit: je kunt je overal thuis voelen. Maar… ons eigen huis is en blijft heel belangrijk. Hoe waardevol is het om een plekje te hebben waar je jezelf even kunt terugtrekken? Thuis kan ik mezelf zijn, voel ik me geborgen en veilig. En het is natuurlijk ook de plek waar tal van mooie herinneringen gemaakt worden.

Foto: Vol Liefde Fotografie

Even opladen

Je raadt het al, deze foto is bij ons thuis gemaakt. En deze pic is niet voor niets bij ons in bed gemaakt. Samen kroelen: het is één van mijn favoriete momenten van de dag. Bij het zien van deze foto krijg ik instant het warme ‘thuis’ gevoel. Samen even opladen, om daarna vol energie weer naar buiten te gaan.

Waar voel ik me thuis?

De vraag ‘waar voel jij je thuis?’, is voor mij niet in één zin te beantwoorden. Natuurlijk voel ik me mega-thuis in ons huis, maar ik kan me ook thuis voelen op een prachtige plek waar de zon schijnt. Denk: een grote tuin op een stralende lentedag, vol prachtige bloemen. Thuis betekent voor mij ook: lekker naar de bakker lopen, genieten van de mensen om me heen, de tijd die even stilstaat. Kortom: thuis komen is voor mij een gevoel. Ik hoef niet per se thuis te zijn, om dit gevoel te ervaren!

Opgroeien

Ons huis is de vertrouwde omgeving waar ons kleine meisje mag opgroeien. Daarom vind ik veiligheid, rust en ruimte zo belangrijk. Het moet een plek zijn, waar wij ons goed voelen. Als we terugkomen van een vakantie, moeten we denken: heerlijk! Dít is thuiskomen!

En die reiskriebels dan?

Je merkt het al, ik kan deze vraag niet 1, 2, 3 beantwoorden. Ik ben graag thuis, maar ik kan me op meerdere plekken thuis voelen.  Misschien zegt dit iets over mij? Je weet dat ik vaak reiskriebels heb en dolgraag op ontdekkingstocht ga. Maar ik kan ook heimwee hebben en genieten van het veilige gevoel thuis. De plek waar ik mijn hakken uitdoe en mezelf onder een dekentje verstop met fijn zittende kleding. Waar dierbare herinneringen worden gemaakt en mooie gesprekken worden gevoerd. Van lang tafelen met een goed glas wijn, tot liefdevolle ontbijtjes in bed . Feels like home, toch?  Zo wordt het alledaagse, heel bijzonder!

Foto: Vol Liefde Fotografie

Thuis is een plek waar ik mezelf kan zijn, me veilig voel en me kan omringen met de meest dierbare personen om me heen.

Ik geef het stokje graag door aan jou als lezer: Wat betekent ‘thuis’ voor jou?

Recent Posts