Recept om zelf je pizza te maken
Gastblogger Kayleigh liet mij inzien dat zelf een pizza maken makkelijker is dan je denkt. En zeker met kinderen is dit hartstikke leuk om te maken! Met behulp van onderstaand recept maak jij je eigen pizza voor 2 personen. Je kunt er alles op doen wat je maar wilt, maak er jouw feestje van. In dit recept is gekozen voor de klassieker ‘pizza prosciutto’.
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 gram met potje tomatensaus
- 50 gram champignons
- 50 gram parmezaanse kaas (of een andere kaas naar keuze)
- Snufje oregano, zout en peper
- 100 gram parmaham
- 1 handje rucola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Haal het verse pizzadeeg uit de koelkast. Open de verpakking en rol het deeg uit op een bakplaat. Onder het deeg zit al bakpapier. Bestrijk het deeg met ongeveer de helft van de tomatensaus (meer mag natuurlijk altijd). Bestrooi met een snufje oregano, zout en peper. Boen de champignons schoon met keukenpapier of een schone theedoek en snijd deze in dunne plakjes. Beleg de pizza met champignons. Rasp de (parmezaanse) kaas en verdeel dit over de pizza. Bak de pizza in 15 – 20 minuten af in de oven.
Haal de pizza uit de oven en doe er plakjes parmaham, wat geraspte (parmezaanse) kaas en een handje rucola op. Eet smakelijk!
Tip
Wil je extra groente op de pizza? Voeg dan een halve courgette in dunne plakjes toe, dit geeft weinig bijsmaak en je krijgt toch extra vitaminen binnen.
Wijnsuggestie
Bij een klassieke pizza als deze drink ik graag een goed glas Italiaanse rode wijn. Te denken aan een jonge Chianti of een Montepulciano D’abruzzo. In Italië wordt een pizza met parmaham vaak gedronken met een bubbeltje: een glaasje prosecco.