Mijn 7 favoriete restaurants in Eindhoven

 In Lifestyle, Restaurants

Uit eten gaan is mijn favoriete vrijetijdsbesteding! Lekker eten, een goed glas wijn én fijn gezelschap: ik ben er dol op! Het liefste eet ik buiten de deur. Ik heb mijn favoriete restaurants in Eindhoven (en omgeving) voor je op een rij gezet!  Onderstaande restaurants behoren tot onze favorieten of zelfs vaste stekjes!

Mangiare

Ik ben dol op Italië, dol op de Italiaanse keuken en ik heb een sterke voorkeur voor Italiaanse wijnen! We hebben al veel Italiaanse restaurants bezocht in de regio en daarbuiten. Bruchetta’s proberen we overal uit, maar de Italiaanse bruchetta’s van Mangiare kan ik écht wekelijks eten! Combineer dit bijvoorbeeld met een heerlijke Spaghetti Vongole en laat je adviseren over een bijpassend wijntje. En dit hoeven echt niet te duurste wijnen van de kaart te zijn, de huiswijnen zijn hier ook heel goed! Toen ik zwanger was, ging ik liever lunchen dan dineren. En ook toen was Mangiare een van onze favorieten stekjes vanwege de uitgebreide lunchkaart! Met vrienden borrel je in de zomer lekker in de heerlijke binnentuin. Een wijntje, een plankje antipasta en de bekende bruschetta’s zijn dan toch weer mijn favoriet!

Bruschetta’s, mijn favoriet!

Tip: je kunt de bruchetta’s ook in huis halen! Ideaal voor de feestdagen!

Olijf Nuenen

Dit restaurant voelt bijna als thuiskomen. Olijf Nuenen staat voor ons voor fijne service: het meedenken met de gast. De gerechten zijn mooi opgemaakt, er is voor ieder wat wils en dat tegen betaalbare prijzen. Met een wijnarrangement en goed gezelschap kun je hier avondvullend tafelen. Wil je eens wat anders, maar niet direct een ster-restaurant? Dan kan ik je Olijf zeker aanraden.

Olijf Nuenen

Mood

Restaurant Mood staat bekend om haar Frans-Aziatische keuken. Wij komen hier graag voor de verse visgerechten én de heerlijke sushi. De sfeer – zeker in de zomer op het buitenterras – is hier goed.

Zarzo

Voor een compleet avondje uit met culinaire gerechten en mooie, bijpassende wijnen, ga je naar Zarzo. Dit restaurant is zijn ster meer dan waard. Zoek je naar een restaurant met een  bijzondere beleving? Waardeer je kwaliteit en vind je het niet erg om daarvoor te betalen? Dan kan ik je dit restaurant aanbevelen!

Victoria

Restaurant Victoria (aan het Victoriapark in Eindhoven) behoort tot mijn favoriete vanwege de lekkerste american pancakes! Dit plaatje zegt genoeg! Om te smullen. Ook de inrichting is erg fotogeniek. Laat ik zeggen: Instagram-waardig! Wil je hier liever dineren? Dan heeft dit restaurant een fijn concept doordat je gerechten in diverse formaten bestellen. Ben je geen grote eter, maar wil je wel graag van alle gangen iets proeven? Dan bestel je een kleine portie. Alles is mogelijk! Ideaal om samen te sharen!

Restaurant Victoria

Giornale

Restaurant Giornale noemt zichzelf ook wel een lifestylebar / -restaurant. Dit is mijn favoriete lunchplek. Hier vind je geen standaard lunchkaart, maar heerlijke mediterrane gerechten. Dit restaurant staat ook bekend om het welbekende ‘foodsharing’. Niet alleen tijdens het diner, maar ook tijdens lunch kun je een proeverij van lunchgerechten met elkaar delen. Ideaal voor de zondagmiddag na óf voorafgaand aan het shoppen. Het restaurant is gelegen aan het stationsplein in Eindhoven.

Valenzia

Restaurant Valenzia noem ik voor het gemak even het zusje van restaurant Zarzo. Restaurant Zarzo opende na het succes ook een tweede restaurant, namelijk Valenzia by Zarzo. Restaurant Valenzia, gelegen aan Stratumseind, combineert Spaanse tapas met Aziatische invloeden. Na mijn zwangerschap, was dit restaurant onze eerste avondje uit zonder kind. Hier geniet ik van de styling van het restaurant (zeker het dakterras!), de creatieve Spaanse gerechten en heerlijke wijnen! En niet onbelangrijk: alles is verser dan vers!

Restaurant Valenzia

Ga je ook graag uit eten? Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete plekjes!

BewarenBewaren

Recommended Posts