5 kleine en alledaagse geluksmomenten van groot geluk

 In Algemeen

In een eerdere blog (klik hier) kon je al lezen dat de dingen die het leven mooi maken niet allemaal zo groots en meeslepend hoeven te zijn. Vaak zijn het de kleine dingen die je al een magisch gevoel van binnen geven. In deze blog deel ik 5 momenten die mij een grote glimlach bezorgen.

  1. Een vers bosje bloemen

Bloemen maken me blij! Het brengt vrolijkheid in huis. Ik word blij van een mooie bos witte rozen of een pastel gekleurd veldboeket. Geniet jij ook zo van de heerlijke geur van verse bloemen?

  1. De ultieme zondagochtend met mijn gezinnetje

Heel cliché, maar hoe waardevol zijn de momenten dat je helemaal niets hoeft in de ochtend. De zondagochtend is voor mij zo’n ultiem geluksmomentje. Rustig opstarten met ons kleine meisje in ons grote bed, heerlijk spelen, knuffelen en uitgebreid in bad. Genieten van de volledige aandacht voor elkaar.

  1. Een goed glas wijn met mijn man

Mijn man weet mij regelmatig te verrassen met een mooie fles wijn. Zomaar op een spontane avond de fles opentrekken en goede gesprekken voeren op de bank zijn voor mij de fijnste cadeautjes. Het liefst tot diep in de nacht. Ik ben fan!

  1. Samen liedjes zingen

Bij ons vaste avondritueel hoort tegenwoordig toch zeker het zingen van (kinder)liedjes. Als mijn man er vervolgens bij komt zitten en de liedjes superhard meezingt, begint het bij mij toch echt te kriebelen van binnen. Wat voel ik mezelf dan trots en gezegend met zo’n vrolijk gezinnetje! ‘Klap eens in de handjes’ is in deze fase favoriet. 🙂

  1. Lekker even wegdromen

Oké, een dromer blijf ik altijd! Dromen over een huisje in Ibiza, maar ook dromen over de eerste stapjes van onze dochter aan het strand. Ik zie het plaatje al helemaal voor me. Samen met zijn drieën hand in hand naar het water lopen. Alleen van dit plaatje in mijn hoofd geniet ik nu al intens.

Waarschijnlijk kan ik zo nog wel 100 geluksmomenten benoemen. Wat dacht je van de vogeltjes die vroeg in de ochtend fluiten, de eerste zonnestralen op je gezicht of een spontane lunch buiten de deur. Eigenlijk gewoon de kleine dingen waarvan je vaak niet bewust bent dat ze zo bijzonder kunnen zijn! Ik kan er intens van genieten! Wat zijn voor jou de kleine momenten die jou het ultieme geluksgevoel bezorgen?

Recent Posts