2 jaar getrouwd: dit is ons recept voor een goed huwelijk

 In Family, Wedding

2 jaar getrouwd! Een mooi moment om terug te blikken op een van de allermooiste dagen van ons leven: het moment dat we elkaar het JA-woord mochten geven. We genieten nog elke dag van elkaar. Als gezin stonden we in Toscane stil bij dit bijzondere moment (op de plek waar we getrouwd zijn!). We dachten na over wat het recept is voor een goed huwelijk.

Wat gaat de tijd snel, we zijn alweer 2 jaar getrouwd. Wat geniet ik van ons samenzijn. Vanaf het moment dat ik Dennis leerde kennen tot de dag van vandaag voelt het alsof er steeds nieuwe dromen mogen uitkomen. We kunnen al een boek vol mooie herinneringen schrijven. Ik geniet van ons samenzijn, hoe we in het leven staan, de passies die we samen nastreven. Sinds de komst van onze prachtige dochter is onze liefde nog veel intenser én sterker geworden. In alle opzichten.

Dat moet gevierd worden!

Eerder kon je het al lezen: wij gaan jaarlijks terug naar onze trouwlocatie om herinneringen op te halen. Dit jaar was extra bijzonder, want: ons kleine meisje er voor het eerst bij! Zo’n bijzonder moment moet je vastleggen, toch? Daarom stond er een fotoshoot op het programma. Daarnaast genoten we vooral van de rust, de dromerige landschappen en de aandacht voor elkaar. Naast deze trip gaan we bij thuiskomst nog even heerlijk met zijn tweetjes uit eten. Want naast gezinstijd is tijd voor elkaar ook een must.

 Genieten van de dromerige landschappen en elkaar.

Flashback: drie dagen de liefde vieren

Op 12 september 2016 gaven we elkaar het JA-woord in het prachtige Toscane. Drie dagen lang vierden we samen met onze lieve familie en vrienden de liefde. We dronken wijn, genoten van heerlijk Italiaans eten, hadden een prachtig landgoed voor onszelf en dansten tot in de late uurtjes. Een herinnering voor het leven. Benieuwd naar de foto’s en verhalen? Check deze blog van Weddingdeco voor alle info of mijn Wedding-page.

Drie dagen lang de liefde vieren met familie en vrienden.

Flash forward: wat is er veranderd?

Wat kan er veel veranderen in 2 jaar tijd! We zijn niet alleen meer man en vrouw, maar vormen nu een gezin. De zwangerschap en bevalling waren twee belangrijke en intense gebeurtenissen in ons leven. Evenals het maken van herinneringen als gezin én de steun die we elkaar bieden als het gaat om het nastreven van onze passies. Dat ik mijn baan op heb durven zeggen om mijn dromen na te jagen, komt mede door de onvoorwaardelijke steun van Dennis. Onvoorwaardelijk vind ik een passend woord voor ons huwelijk. Er is een basis gelegd die sinds de dag van het huwelijk alleen maar sterker wordt.

Dat ik mijn baan op heb durven te zeggen om mijn dromen na te jagen, komt mede door de onvoorwaardelijke steun van Dennis.

Stilstaan bij vandaag: wat ben ik dankbaar

Ik ben héél erg dankbaar voor wat ik heb. Dat ik al twee jaar getrouwd mag zijn met de liefde van mijn leven en de meest geweldige papa die ik me kan wensen voor onze dochter. Elke dag besef ik hoe fijn we het hebben. En dat zit ‘m vooral in de kleine dingen: van een ontbijtje op bed (waar we vervolgens met zijn drietjes van genieten), een geurend bosje bloemen bij thuiskomst of een lief kaartje. Andersom verras ik Dennis graag met een etentje, omdat ik weet hoezeer hij daar van kan genieten.

Elke dag besef ik hoe fijn we het hebben

Alicia van Stuijvenberg Fotografie

Liefde is een werkwoord

Tijdens onze trip down memory lane in Toscane, realiseer ik me hoezeer ik ons huwelijk waardeer. Ze zeggen niet voor niets liefde is een werkwoord. Ons huwelijk kent veel hoogtepunten, maar er kunnen ook mindere momenten gaan voorkomen. Dat betekent dus dat we moeten blijven werken voor een goed huwelijk. Ik denk dat de volgende pijlers daarbij belangrijk zijn:

Vertrouwen 
Eerlijkheid 
Respect 
Communicatie 
Stimulans 

Heb vertrouwen in elkaar, wees open en eerlijk, heb respect, communiceer: neem tijd om met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren en stimuleer elkaar wanneer dat nodig is.

Communicatie vind ik het allerbelangrijkste ingrediënt voor een goed huwelijk. Weet wat er in elkaar omgaat en zorg dat je elkaar niet kwijtraakt door je drukke bestaan. Niet voor niets vinden wij naast quality-time als gezin ook de momenten als man en vrouw enorm belangrijk. Daar maken wij tijd voor. Even bewust aandacht geven aan elkaar, niets anders. Nog een superbelangrijke pijler voor mij is attent zijn en blijven. Dat zit hem niet in dure cadeaus, maar in de kleine dingen. Zo vind ik het belangrijk om ook tijdens werkdagen even een berichtje naar elkaar te sturen of na een drukke werkdag elkaars hand vast te houden en een kus te geven. Thuiskomen en zien dat de tafel mooi gedekt is en de kaarsen branden: dat geeft mij zo’n ultiem geluksgevoel. Het laat zien, dat je in elkaar investeert, moeite voor elkaar blijft doen.

Liefde is een werkwoord

Funkybird Photography

Toekomst: samen door het leven wandelen

De basis is gelegd. En ik denk dat onze liefde alleen maar sterker wordt. We hopen natuurlijk samen oud te worden en dromen weleens weg bij ons ultieme toekomstbeeld. Maar het allerbelangrijkste vind ik om in het nu te leven. Met elkaar. Wat de toekomst brengt, kan namelijk niemand zeggen. Maar zolang we genieten van elkaar, hoop dat we als 80-jarigen nog steeds hand in hand strandwandelingen maken.

Je kunt de toekomst niet voorspellen. Maar zo lang we eerlijk blijven, communiceren en tijd maken voor leuke dingen met elkaar, heb ik alle vertrouwen in ons huwelijk.

Dus op naar de komende 2, 10, 20, 40 jaar! Ik ben benieuwd: Hoe houd jij je relatie sterk?

Recommended Posts